Nagyon friss! PÉNTEKTŐL ÚJABB SZIGORÍTÁS LÉP ÉLETBE A koronavírus miatt >>>>>

Nagyon friss! PÉNTEKTŐL ÚJABB SZIGORÍTÁS LÉP ÉLETBE A koronavírus miatt >>>>>

Ahogy az új fertőzések adatai is figyelmeztetnek, a járvány második hulláma zajlik Magyarországon, a vírus már közösségben terjed. A kormány célja, hogy az ország működőképességét megtartsuk, és ne hagyjuk, hogy a vírus megbénítsa a mindennapokat, ezért a már érvényben lévő és könnyen betartható általános szabályoknak most még nagyobb a jelentősége. Kérjük, hogy az üzletekben és a tömegközlekedési eszközökön a kötelező maszkviselés szabályait mindenki szigorúan tartsa be!

A koronavírus-járvány második hulláma miatt szigorodnak a maszkviselési szabályok Budapesten. A maszkviselési kötelezettség megsértőire 15 ezer forintig terjedő bírságot is kiszabhatnak majd – döntött a Fővárosi Közgyűlés hétfői rendkívüli ülésén.

A koronavírus-járvány második hulláma már Magyarországon is kezdetét vette, és más országokhoz hasonlóan itthon is a fővárosban terjed a leginkább az új kór. Ezért Karácsony Gergely főpolgármester a maszkviselési szabályok szigorítását javasolta, amelyet a testület egyhangúlag támogatott. A rendelet a kihirdetését követő harmadik napon lép hatályba, így várhatóan péntektől élnek az új szabályok.

error: Content is protected !!