Nagy a baj! Nem tűrnek halasztást a szigorító intézkedések Magyarországon! EZ VÁR RÁNK napokon belül?

Nagy a baj! Nem tűrnek halasztást a szigorító intézkedések Magyarországon! EZ VÁR RÁNK napokon belül?

Mai vasárnapi adatok:

495 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 8387 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Az elhunytak száma változatlanul 624 fő, 3958-an pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 3805 fő.

Koronavírus: rekord, 510 új fertőzött Magyarországon

Szombat reggelig az elmúlt 24 órában 510 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést.

Már 7892 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 3 krónikus beteg, az elhunytak száma így 624 főre emelkedett, 3952-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 3316 fő. Az aktív fertőzöttek 43 százaléka, az elhunytak 59 százaléka, a gyógyultak 42 százaléka budapesti. 139 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 9-en vannak lélegeztetőgépen – írja a koronavírus.gov.hu.

Orvosi kamara: nem tűrnek halasztást a szigorító intézkedések a járványban!
Több pontos javaslatcsomagot küldött a Magyar Orvosi Kamara a magyar kormánynak, hogy a járvány második hullámát megfékezhesse Magyarország. A Kásler Miklós erőforrás és Pintér Sándor belügyminiszternek megküldött levélben azt kérik, ne rendeljék teljesen alá a gazdasági érdekeket az egészségügyi kihívásokat.

Az utóbbi napok robbanásszerű járványügyi esetszám-növekedés okán a mai napon levélben fordultunk Kásler Miklós és Pintér Sándor miniszterekhez. Legmélyebb szakmai meggyőződésünk szerint az újabb, katasztrófával fenyegető második hullám indulását jelző legújabb számok ismeretében a Kormány hatékony és azonnali intézkedéseire van szükség.

Ennek két fő területe:

A közösségi megelőzés ismételt megerősítése (maszkviselés propagálása és ellenőrzése, tömegrendezvények, sportesemények felfüggesztése, kiterjesztett lakossági tesztelés, aktív kormányzati jelenlét és példamutatás a kommunikációban, határozott fellépés a vírustagadók és járványszkeptikusok ellen, lokális és nem totális intézkedések a kiemelt kockázatú területeken és intézményekben)

Az egészségügyi ellátórendszer felkészítése a járvány második hullámának eredményes kezelésére
Értve azt, hogy nem rendelhető teljesen alá a gazdasági érdek a járványügyi szempontoknak, véleményünk szerint a fenti intézkedések meghozatala halasztást nem tűr, és ebben kérjük döntéshozóink segítségét, valamint a lakosság együttműködését. – A Magyar Orvosi Kamara Elnöksége

Visszajöhet a vásárlási idősáv : Elolvasom

error: Content is protected !!