MOSTANTÓL PÉNZT KAPHATSZ SZEMÜVEGRE, LAKBÉRRE, ÓVODAI KÖLTSÉGEKRE! MUTATJUK HOL KÉRHETED >>>

MOSTANTÓL PÉNZT KAPHATSZ SZEMÜVEGRE, LAKBÉRRE, ÓVODAI KÖLTSÉGEKRE! MUTATJUK HOL KÉRHETED >>>

MOSTANTÓL PÉNZT KAPHATSZ SZEMÜVEGRE, LAKBÉRRE, ÓVODAI KÖLTSÉGEKRE!
MUTATJUK HOL KÉRHETED

Adómentes juttatások 2022. január 1-jétől

Az adómentes juttatások köre kibővült, melynek következtében a munkáltató az alábbi juttatásokat adhatja munkavállalói részére köztehermentesen:

  • belépő sportrendezvényekre, sportlétesítmények használata (értékhatár nélkül)
  • kulturális rendezvények évi 50 ezer forintig
  • óvodai, bölcsődei ellátás
  • vissza nem térítendő lakáscélú támogatás
  • védőoltások, védőeszközök (pl. szemüveg)
  • albérleti támogatás.

„A fiatalabb munkavállalók közül nyilván sokaknak jelent érdemi segítséget az albérleti támogatás, amely jövőre a jelenleginél jóval kedvezőbb feltételek mellett lesz adható, hiszen kivételesen nem feltétele az adómentességnek, hogy a juttatás minden munkavállalónak járjon – hangsúlyozta dr. H. Nagy Dániel, a MAZARS Kft. senior adómenedzsere. Ezzel a lakbér támogatás a cafeteria juttatások körén kívül is nyújtható lesz.”

Az albérleti támogatás szigorú feltételekhez kötött, a bérleményről számlát kell hoznia a dolgozónak, akit legalább 36 órás munkaviszonyban kell foglalkoztatni. További feltétel, hogy a munkahelye és az állandó lakóhelye minimum 60 kilométer távolságra legyen egymástól, illetve a tömegközlekedéssel való ingázás legalább három órát vegyen igénybe.
Január 1-jétől új elemként jelent meg a cafeteria-rendszerben a 100 ezer forint összegű pénzjuttatás, mely készpénz vagy átutalás formájában adható, utalványra nem váltható. A versenyszférában dolgozók jövő évtől a 450 ezer forintos ún. rekreációs keretösszegből maximum 100 ezer forintig választhatják a kedvezményes adózású pénzjuttatást, ha a munkáltató cafeteria rendszere ezeket elérhetővé teszi. A közszférában dolgozók számára változatlanul 200 ezer forint marad a keret.
Ha a Szép kártyás juttatás – önmagában, vagy pénzjuttatással együtt – átlépi a rekreációs keretet – azaz a 450 ezer, illetve 200 ezer forintot -, úgy a limitet meghaladó összeg egyes meghatározott juttatásként válik adókötelessé. Fontos azonban megjegyezni, hogy ha a munkáltató százezer forintnál nagyobb pénzösszeget juttat a munkavállaló részére, úgy a többlet bérjövedelemként válik adókötelessé.

error: Content is protected !!