Most kaptuk! ÚJABB TILALOM LÉPETT ÉLETBE AZONNAL HATÁLLYAL MÁTÓL >>>>

Péntektől látogatási és intézményelhagyási tilalmat rendeltek el a Nyíregyházi Szociális Gondozási Központ két, idősek tartós bentlakásos ellátását biztosító telephelyén – közölte a városháza sajtószolgálata az MTI-vel.

Mint közleményükben írták, a visszavonásig elrendelt korlátozások a Pacsirta utcai és Rozsnyai utcai otthonokat érintik. A látogatási tilalom alatt a hozzátartozók az intézmény által meghatározott időszakban – kedd délelőttönként és csütörtök délutánonként – adhatják át az intézmény munkatársainak a családtagnak szánt élelmiszereket és egyéb személyes tárgyakat tartalmazó csomagokat.

A kapcsolattartást a korábban már bevált módon, telefonon, illetve videótelefon-hívással biztosítják.

(Ez is érdekelheti: Pokoli aljasságot vitt véghez több idősotthon vezetője a gyanú szerint – Döbbenetes bűncselekményekre derített fényt az ügyészség)

Kivételként súlyos állapotú ellátottat egy nagykorú, egészséges személy látogathat, aki minden esetben köteles a szájat és az orrot eltakaró maszkot viselni, fertőtlenítőszeres kézmosási lehetőséget és kézfertőtlenítő szert az intézmény biztosít. A szociális távolságtartásra vonatkozó szabályokat minden esetben be kell tartani, a látogatás rendjét pedig az intézmény határozza meg – olvasható a városháza közleményében. – (MTI)

error: Content is protected !!