Minimálbér 2023: sok millió magyar érzi majd a változást!!! Ennyi lehet a nettó és bruttó minimálbér 2023-ban >>>

nettó és bruttó minimálbér 2023

Minimálbér 2023: sok millió magyar érzi majd a változást!!! Ennyi lehet a nettó és bruttó minimálbér 2023-ban >>>
nettó és bruttó minimálbér 2023

A háború, az energiaválság és az infláció együttes viharában végül három év hosszas küzdelem után átvitte az Európai Parlament (EP) a Demokratikus Koalíció (DK) egyik legnagyobb kampányígéretét. Dobrev Klára szerint ezzel egy álom vált valóra, csakhogy az új szabályozás körül egyelőre rengeteg a megválaszolatlan kérdés, amelyekre a párt EP-képviselője is szűk szavakkal válaszolt.

Ennyi lehet a minimálbér jövőre >>>

A minimálbér-szabályozás évek óta fontos kampányeleme a baloldali ellenzéki pártnak, a szerdai voksolással pedig a teljes Európai Unióra érvényes szabály fog hamarosan érvénybe lépni. Tegnap Dobrev Klára online sajtótájékoztató keretén jelentette be a közösségi oldalán: a többi uniós tagország kormányához hasonlóan az Orbán-kormánynak is kötelessége bevezetni a szabályozást, ami a magyar minimálbért is érezhetően emelni fogja.
Az európai minimálbér-szabályozás nem egy ajánlás, hanem uniós jogszabály, a tagállamoknak nincs mérlegelési jogkörük. Így a szabályozást át kell ültetni a magyar jogrendbe is – hangsúlyozta a legelején a Blikknek Dobrev Klára.

A DK politikusa szerint a jövőben a magyar minimálbért is pontos, átlátható szabályok szerint kell majd kiszámolni, a jogszabály magyar jogrendbe ültetésére és alkalmazására pedig már az időt is kiszabták.

Az európai minimálbér-szabályozás egy uniós jogszabály, vagyis azt minden tagországnak kötelező lesz bevezetni a következő két évben
– mondta Dobrev. Szerdán az online videójában jegyezte meg, hogy az uniós minimálbér alapján az idei nettó minimálbér is több, mint harmincezer forinttal lenne magasabb a jelenleginél. A politikus elmondta, ezt a jogszabályi ajánlás alapján számolták ki. Eszerint ő is azt támogatja, hogy a minimálbér-számításnál a mediánbérek 60%-át vegyék alapul a jövőben Magyarországon. Ha ez eddig is érvényben lett volna, akkor a minimálbérért dolgoztatott emberek már idén is több fizetést kapnának a jelenleginél”.
Arra a kérdésre, hogy milyen volt a rendelkezés elfogadása előtt a politikai hangulat, kik voltak a legnagyobb ellenzők és sikerült-e őket kellően meggyőzni, azt felelte:

– Fantasztikus érzés volt, amikor tegnap az Európai Parlamentben óriási többséggel elfogadtuk az új uniós jogszabályt. Az elmúlt három évben sok mindent átéltem már. Kezdetben többen voltak azok, akik elérhetetlen álomnak hitték az európai minimálbér bevezetését és nem bíztak abban, hogy valósággá válik. Engem viszont semmi sem tántorított el, mert biztos voltam benne, hogy az álomból valóság lehet. Az idő és a kőkemény munka minket igazolt.
Megszületett az európai minimálbér-szabályozás, aminek hatását sok millió magyar érezni fogja. Közgazdasági tény, ha emelkedik a minimálbér, akkor emelkednek a bérek is.

error: Content is protected !!