Megjelent a Magyar Közlönyben – Erről minden magyarnak tudnia kell!

Megjelent a Magyar Közlönyben – Erről minden magyarnak tudnia kell!

Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter közleményét a Magyar Közlöny mellékleteként megjelenő Hivatalos Értesítőben tették közzé. Nagy Márton a 2023-ban Magyarországon munkavállalási engedéllyel foglalkoztatható harmadik országbeli állampolgárok legmagasabb számáról döntött.

( Friss hírek )

– A Magyarországon egyidejűleg foglalkoztatható harmadik országbeli állampolgárok legmagasabb létszámáról szóló 19/2015. (VII. 3.) NGM rendelet 2. § (3) bekezdésében hivatkozott létszámadat 62 000 fő- áll az egymondatos közleményben, aminek az érdekessége, hogy ezt az adatot a tárgyév február elsejéig kellene közzétenni.

Az egyidejűleg munkavállalási engedéllyel foglalkoztatott harmadik országbeli állampolgárok legmagasabb számára vonatkozó létszámadatot tartalmazó közleményt a foglalkoztatáspolitikáért felelős miniszter a tárgyév február 1-jéig a Magyar Közlöny mellékleteként megjelenő Hivatalos Értesítőben teszi közzé – szúrta ki a 24-hu.
A vendégmunkások alkalmazásáról tegnap Gulyás Gergely is beszélt a kormányinfón, reggel pedig Orbán Viktor is elmondta az álláspontját a kérdésben.

Az interjúban azt mondta, az új idegenrendészeti törvényen szigorítani kell, így vendégmunkást csak akkor lehet alkalmazni, ha igazolható, hogy a munkakör nem betölthető magyarokkal, számuk pedig nem haladhatja meg az üres álláshelyek számát.error: Content is protected !!