Magyarországon dübörög a gazdaság, de közben a mélyszegénység jobban dübörög!!! Mutatjuk képekben:

Magyarországon dübörög a gazdaság, de közben a mélyszegénység jobban dübörög!!! Mutatjuk képekben:

  • Megjelent egy új tanulmánykötet, ami a családok és gyermekek szegénységet vizsgálja, 2014 és 2017 között.
  • Mivel a gyerekek helyzetére vonatkozó állami felmérések megszűntek, a kutatásokat, civil szervezetet hoztak létre szociológusok, mert fontosnak tartották, hogy legyenek adatok arról, milyen a mai Magyarországon a gyerekek szociális helyzete. A kötet megjelenésének költségeit saját pénzükből finanszírozták.
  • A Bass László és Darvas Ágnes által szerkesztett jelentés legfontosabb megállapítása, hogy a vizsgált időszakban romlani kezdett a legszegényebb családok és azokban élő gyerekek helyzete.
  • Ebben a cikkben összefoglaljuk a kötetben szereplő tanulmányok fontosabb megállapításait, az elszegényedett magyar válságövezetek és a családok helyzetének bemutatását, a jogszabályi környezet változásait, valamint a hajléktalanság és a gyerekek számának összefüggéseit.

Folyamatosan azt halljuk az állami szereplőktől, hogy kiváló állapotban van a magyar gazdaság, szinte teljes foglalkoztatás van az országban, emelkedik az átlagbér, csökken a szegénység és a családbarát kormány újabb és újabb eszközökkel támogatja a gyerekeseket. És a statisztikák is ezt bizonyítják, 2014 és 2017 között tíz százalékkal csökkent a gyerekszegénységi arányszám, és a teljes lakosságban is egyre kevesebben élnek jövedelmi szegénységben.

Azonban arra már kevesebb központi figyelem hárul, hogy a javuló gazdasági helyzet előnyeiről nem részesül mindegyik társadalmi csoport ugyanúgy. Sőt, vannak, akik egyáltalán nem, ráadásul ők pont azok, akik korábban is a legrosszabbul éltek, akiket mélyszegénynek nevezünk.

Mutatjuk őket:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

És mivel jobban teljesítünk … Ételosztáskor:

error: Content is protected !!