Közalkalmazotti bértábla 2022

Közalkalmazotti bértábla 2022

Közalkalmazotti bértábla 2022

Közalkalmazotti bértábla 2022. január 1-től! Végre megjöttek a pontos számok, ki mennyit kap kézhez februárban! Táblázat, részletes leírás és magyarázat!!! >>>

2022-ben soha nem látott béremelés lesz a legtöbb szektorban. Most megmutatjuk a legfontosabb részleteket!

Mennyivel nő a szociális szektor bérezése?

Január elsejétől 20 százalékkal emelkedik a szociális szektorban dolgozók fizetése. A 20 százalékos béremelés fenntartótól függetlenül minden állami, önkormányzati, egyházi és civil fenntartású szociális, illetve gyermekvédelmi intézmény vagy szolgáltató dolgozójának jár 2022. január 1-jétől. A szociális területen az átlagbér 2010-ben 137 372 forint volt, az idei esztendőben pedig 306 073 forintra nőtt.A 20 SZÁZALÉKOS BÉREMELÉSSEL A JÖVŐ ÉVBEN EZEN A TERÜLETEN AZ ÁTLAGBÉR ÖSSZEGE 370 EZER FORINT LESZ.

GYORSKÖLCSÖN MÉG MA! BÁRLISTÁSOKNAK IS: KATTINTSON IDE

Hogyan alakul a minimálbér?

A kormány célja, hogy havi bruttó 200 ezer forintra emelkedjen 2022-től a minimálbér Magyarországon. Varga Mihály pénzügyminiszter ígéretet tett arra, hogy a leginkább érintett kis- és középvállalkozásokat a kormány segíteni fogja a minimálbér emelésének kigazdálkodásában. Hazánkban mintegy 250-300 ezer munkavállaló kap minimálbért. További nagyjából egymillió embert érint azonban közvetlenül a módosítása, a minimálbérhez kötött juttatások, ellátások miatt. A teljes hazai bérstruktúrát figyelembe véve pedig a minimálbér emelése a garantált bérminimumra is hatással van, amely további mintegy 600-700 ezer munkavállalót érint.

Milyen plusszal számolhatnak a gyerekesek?

Minden gyermeket nevelő családot értinteni fog, hogy a kabinet visszatéríti a 2021-ben befizetett szjá-t. A KORMÁNY KALKULÁCIÓJA SZERINT 1,9 MILLIÓ EMBERT FOG ÉRINTENI AZ ADÓVISSZATÉRÍTÉS, MAXIMÁLIS ÖSSZEGE 809 EZER FORINT LEHET.

Pedagógusi bértábla

Nézzük, mennyit keres a jelenlegi információk alapján egy pedagógus munkakörben dolgozó munkavállaló 2022. január elsejétől!

Sárgával jelöltük valamennyi olyan kategóriát, ahol a garantált bérminimum szintjére, avagy az alá zuhant a kategóriába tartozó munkatársak illetménye. A mályva színű cellákba pedig azt az illetménykülönbözetet tüntettük fel, ami a 2022. évi minimálbérrel mint vetítési alappal és a jelenlegi vetítési alappal, a 2014-es minimálbérrrel (101.500 forint) számított bérek különbsége. A jelenlegi illetmények melletti oszlopban lévő, jóval magasabb összegeket akkor fizetné a munkáltató, ha nem szűntették volna be az illetményeink minimálbérhez rögzítését – azaz a mályvaszínű oszlopban azt látod, amennyivel minden hónapban megrövidít bennünket a kormány.

A gyakornoki és a Pedagógus 1. kategóriába tartozó munkavállalókra érvényes bértábla

A 2022-es bértábla jól mutatja, hogy a kormányzat mennyire döbbenetesen elhanyagolja a közoktatásban dolgozókat.

A Pedagógus II. kategóriába tartozó munkavállalókra érvényes bértábla

Közalkalmazotti bértábla 2022

A középfokú pedagógiai végzettséggel dolgozók – közéjük leginkább a középfokú óvónőképzőtt végzett óvodapedagógusok tartoznak – egészen a Ped. II. kategóriáig bezárólag a teljes karrierjük során ugyanarra a bérre számíthatnak: a garantált bérminimumot kapják a pályájuk megkezdésétől nyugdíjba vonulásukig.

A mesterpedagógus és a kutatótanár besorolású munkavállalók bértáblája

Nem túl kecsegtető azoknak a fiataloknak a helyzete sem, akik gyakornokoskodni kezdenek az ország intézményeiben: ők mind a garantált bérminimumot vihetik csak haza kettőtől négy évig terjedő gyakornoki idejük alatt.

error: Content is protected !!