Kötelezővé kellene tenni a koronavírus-szűrést Magyarországon mert kezdődik az iskola!!!

Lassan közeledik az ősz, nyitnak az iskolák, nagyobb létszámmal működnek majd az óvodák, bölcsődék, és visszatérnek a dolgozók a nyári utazásokból. Az aktív fertőzöttek száma azonban egyre emelkedik, így ismét felmerül a kérdés, teszteljék-e a munkahelyek dolgozóikat, bizonyos helyeken, ahol gócok alakulhatnak ki – például óvodákban, gyárakban -, legyen-e kötelező a rendszeres teszt. Egyes nagyvállalatok már kötelezővé tették a szűréseken való részvételt, máshol még nem történt ilyen lépés. A Pénzcentrum arra kíváncsi, hajlandók lennének-e alávetni magukat rendszeres tesztnek a magyarok, illetve nyugodtabbak lennének-e, ha bizonyos munkakörben dolgozókat rendszeresen tesztelnének.

Sok szakértő abban látja a megoldást, hogy elkerüljük, vagy kevés fertőzöttel vészeljük át a koronavírus járvány második hullámát, ha rendszeresen és tömegesen tesztelik a lakosságot – vagy legalább bizonyos munkahelyeken, munkakörökben kötelező lenne a tesztelés adott időközönként.

A Pénzcentrum most arra kíváncsi, hogy mi a véleménye a lakosságnak: szükség van-e a rendszeres tesztelésre? Hajlandók lennének-e alávetni magukat rendszeres tesztnek a magyarok, nyugodtabbak lennének-e, ha bizonyos munkakörben dolgozókat rendszeresen tesztelnének? Illetve mit gondolnak, mennyire megbízhatóak egyáltalán a koronavírus tesztek?

Hamarosan szavazás indul a témában!

error: Content is protected !!