Brutálisan kijózanító írás a gyógyszerfüggőségről, amelyben idehaza is sokan szenvednek! Értelmetlen halál – A gyilkos Xanax:

Az igazsàg most feltárul.A gyilkos szerek..

A depresszió és egyéb betegségek kezelésére használt antidepresszánsok enyhítik a tüneteket, azonban hosszú távon megannyi káros hatásuk van. Több korábbi vizsgálat bizonyítja a negatív következményeket, és egy napokban megjelent tanulmány is alátámasztja, hogy a gyógyszerek szedése hozzájárul a morálisan helytelen döntések meghozatalához.

Xanax!Ennek a pszichiátriai szernek is – amelyből Magyarországon évente több millió dobozzal fogy – egyik súlyos hatása a függőségen kívül az öngyilkossági késztetés és számtalan értelmetlen halál okozója.

A nyugtatók nem tik-tak cukorkák! Óvatosan a Xanax-szal!A Xanaxról írtak igazak a szintén alprazolám hatóanyag-tartalmú Frontinra, Helexre is”A Xanax tabletta hatóanyaga, az alprazolam egy benzodiazepin típusú vegyület, amely szorongásoldó, nyugtató-altató, izomlazító és görcsgátló hatással rendelkezik.” – idézet a Xanax hivatalos betegtájékoztatójából! Figyelem! Antidepresszív hatásról szó sincs! A Xanax nem csökkenti a depressziót! Sőt… A Xanax “Gyakori mellékhatások” között éppen depressziót okozó mellékhatás szerepel!

Xanax, ill. bármelyik benzodiazepin hatóanyag-tartalmú szorongáscsökkentő és altatószer 4-6 héten túli, rendszeres szedésének hirtelen megszakításakor Xanax elvonási tünetek jelentkezhetnek. Az oka, az akár pár hetes Xanax szedés miatt kialakulni képes Xanax-függőség (benzodiazepin-dependencia). “A gyógyszer szedése (még terápiás dózisokban is) fizikai függőség kialakulását eredményezheti.” – szó szerinti idézet a Xanax hivatalos betegtájékoztatójából!A Xanax kezelés során először Xanax-hozzászokás, majd lelki és/vagy testi gyógyszerfüggőség, úgynevezett pszichés-szomatikus dependencia alakulhat ki. A Xanax-függőség esélye a Xanax rendszeres, napi adagjának és a kezelés időtartamának növekedésével egyértelműen nő. Ez a Xanax-függőség kialakulásának legfontosabb rizikófaktora.

gyógyszer-hozzászokást és a benzodiazepin megvonási tüneteket a következő példával szoktam szemléltetni a rendeléseken. Képzeljük el, hogy az agyunk egy autó, ami a ránk jellemző sebességgel halad. Amikor valaki kis dózisban, időnként elkezd szedni egy központi idegrendszeri depresszánst (pl.: nyugtatót), az ahhoz hasonlít, mintha valami finoman és időnként elkezdené fékezni az autót. Ha azonban túl hosszú ideje tart már és ráadásul túl erős (nagy dózisú) a fékező hatás, akkor az autó tempomatja gázt ad, hogy a korábban beállított sebesség tartományban tartsa az autót. Az agyunk is automatikusan alkalmazkodik (hozzászokik) a benzodiazepinek külső fékező hatásához és “felpörög”. Képzelhetjük, hogy mennyire veszélyes, energia pazarló és fékkoptató úgy autózni, hogy egyik lábunk a féket, másik pedig a gázt nyomja…A megvonási tünetek pedig annak a helyzetnek felelnek meg, amikor valakinél egy ilyen kétlábas egyensúlyozás alatt, hirtelen a fékbowden elszakad… a motor felbőg, és eszeveszett gyorsulásba kezd.

Xanax elvonási tünetek – enyhébb esetekben (“benzó-másnaposság”)

Rendszeresen szedett, kisebb napi Xanax dózisok elhagyásakor

♦ extrém szorongás, feszültség♦ nyugtalanság, ingerlékenység♦ zavartság♦ izomfájdalom♦ fejfájás♦ álmatlanság♦ pánikroham♦ hányinger♦ öngyilkossági gondolatok

Xanax elvonási tünetek – súlyosabb esetekben

Rendszeresen szedett, nagyobb napi Xanax adagok elhagyásakor

♦ realitásérzék elvesztése (derealizáció érzés)♦ személyiségvesztés (deperszonalizáció érzés)♦ rendkívül érzékeny hallás♦ fokozott érzékenység fényre, zajokra, és a fizikai kontaktusra (érintésre)♦ zsibbadtság és bizsergő érzés a végtagokban♦ hallucináció ♦ epilepsziás görcsök
error: Content is protected !!