Kiderült!!! Ennyi pénzt kap az idei X-Faktor-győztes Ruszó Tibi 1 év alatt:

Ha abból indulunk ki, hogy a tehetségkutató televíziós műsorok korábbi szériáinak legnépszerűbb győztesei és finalistái mennyit keresnek a különböző fellépésekkel, az X-Faktor mostani dobogósai is komoly tízmilliókkal számolhatnak éves szinten. Feltéve, ha ügyesen alakítják a karrierjüket.

Lesz helye a pénznek Ruszó Tibi családjánál – írja a Pénzcentrum, ugyanis az X-Faktor idei 16 éves győztese egy felvidéki kis faluból jött, családja mélyszegénységben él, ahol mindennapos a nélkülözés. Rajtuk most rengeteget fog segíteni a győzelemmel járó 12 millió forint. Ezen túl, ha tudatosan alakítja karrierjét, az RTL Klub műsorának másik két befutójával, Vanek Andorral és Zdroba Patrikkal együtt további komoly összegeket kereshet Ruszó Tibi.

A lap számításai szerint ez 30 millió forint is lehet évente. Erre abból következtettek, hogy Dér Heni 2003-ban, a Megasztár első évadában tűnt fel, majd 8 évig a Sugarloaf frontembere volt, ma pedig a legnézettebb női hiphop-előadó a YouTube-on. Opitz Barbi pedig az X-Faktor hatodik szériáját nyerte meg, azóta Szenes Iván-díjjal is kitüntették, ma ő is az egyik legfelkapottabb hazai előadók egyike, aki megállás nélkül koncertezik. Ők bevallásuk szerint átlagosan 200 ezer forintot kérnek el egy fellépésért, de külföldön ennek két-háromszorosát is megkeresik. Ezt kell beszorozni a fellépések számával, Dér Heninek 2018-ban például 172 fellépése volt.

Azt hozzá kell tenni, ezek nem nettó összegek, hiszen a fellépési díjból lejön a menedzserek fizetése, a technikai hátteret is ki kell fizetni, az utazási és egyéb költségekről nem is beszélve. Cserébe komoly szerzői díjak kötnek ki az előadók zsebében.

error: Content is protected !!