Kenyér árstop 2022: Több termékre, például a kenyérre is ársapkát vezetnének be!

Kenyér árstop 2022

Váratlanul Kormányinfót, azaz kormányzati tájékoztatót hirdettek meg szombatra.

Most valami rendkívüli történhetett vélhetően a következő témák közül kerül majd ki a ma, kora délután tartandó Kormányinfó témája, de persze biztosat nem lehet tudni, csak azt, hogy köztudomásúan a következő területeken vannak a legnagyobb bajok:

  • Az ársapkák fenntartása, vagy eltörlésének kérdése, erről októberig kell döntést hozni.
  • A Magyarországról szóló jogállamisági jelentés uniós megszavazása, melynek következményeként lehetséges, hogy Magyarországra nem fog érkezni a várt uniós pénz.
  • Az önkormányzatokat terhelő új, megnövekedett közvilágítási és egyéb rezsiköltségek, melyek csődbe vihetnek számos települést.
  • Az energiaárak.
  • A háború.

Kora délután meglátjuk, kövessék a Blikken a Kormányinfó élő közvetítését. A Kormáyinfó várhatóan 13 órakor kezdődik, ez a meghirdetett időpont, de ismert, hogy gyakran előfordulnak csúszások.

A Kormány valószínű már döntött is, csak még nem hozták nyilvánosságra a döntést.


Napokon belül dönthet a kormány az árstopos termékekről. Több forgatókönyv is elképzelhető, de jó eséllyel eltörölhetik a hatósági áras termékeket.

A VG értesülései szerint nagy esély van arra, hogy a kabinet még ezen a hétvégén ülésezik. Legkésőbb a jövő héten viszont biztosan eldől a 480 forintos üzemanyag és a rögzített árú élelmiszerek sorsa.
A lap arról ír, hogy a jelenlegi helyzetben az összes elképzelhető forgatókönyv reális lehet, tehát fenntarthatják, megszüntehetik, vagy fokozatosan vezethetik ki az árkorlátozásokat. Regős Gábor, a Makronóm Intézet szakmai vezetője a VG-nek arról beszélt, hogy a két szélsőséges eset valószínűsége talán kisebb, így leginkább valamilyen köztes megoldás képzelhető el.

Például az üzemanyag litere nem 480, hanem 500 vagy 550 forintba kerül majd. Jelezte, hogy az élelmiszereknél nehezebb meghatározni ilyen köztes módszert, még ha le is lehetne azt fektetni, hogy legfeljebb mondjuk 20 százalékos emelés történhet az ársapka előtti árszinthez képest.Kenyér árstop 2022:

Ennyibe kerül egy kenyér >>>

A szakértő úgy értékelt, hogy a köztes megoldás valószínűségét erősíti, hogy az ársapkák használatával kapcsolatban nincs konszenzusos vélemény: az egyik oldal a teljes kivezetést követeli, míg a másik még több termékre (kenyér) vetné ki a szabályozást.


error: Content is protected !!