Jön az új nyugdíjutalvány!!! Ők kapnak: öregségi nyugdíjasok, özvegyi nyugdíjasok stb stb … Mutatjuk >>>

Jön az új nyugdíjutalvány!!! Ők kapnak: öregségi nyugdíjasok, özvegyi nyugdíjasok stb stb … Mutatjuk >>>

A kormány mai bejelentésének megfelelően megjelent a nyugdíjasoknak szóló rezsiutalványokról szóló kormányrendelet. A rezsiutalványra az öregségi nyugdíjasok mellett a nyugdíjszerű ellátásban részesülők jogosultak. Ez nagyjából 2,6 millió embert érint – áll a közleményben.

Az utalvány adómentes.

A rezsiutalványra jogosultak körét a kormányrendelet részletezi, eszerint utalványra jogosultak – a teljesség igénye nélkül – a 2019 májusában ellátásban részesülő

  • öregségi nyugdíjasok,
  • özvegyi nyugdíjasok,
  • a szülői nyugdíjat, árvaellátást, korhatár előtti ellátást, rokkantsági ellátást, rehabilitációs ellátást, baleseti járadékot, rokkantsági járadékot, fogyatékossági támogatást, vakok személyi járadékát kapó személyek.

A rezsiutalványokat földgáz- és villamosenergia szolgáltatás kifizetéséhez lehet felhasználni: postai csekk befizetéséhez vagy közvetlenül a szolgáltató ügyfélszolgálatán lehet átadni. A részletes tájékoztatás a szolgáltató ügyfélszolgálati átvételről a szolgáltató honlapján lesz elérhető. Egyszerre több utalványt is és egyszerre több csekk befizetéséhez is fel lehet használni.

A befizetésnél az utalványokon szereplő összeget kiegészíteni csak készpénzzel lehet, bankkártyával nem.

Az utalvány készpénzre nem váltható. A szolgáltató ügyfélszolgálatán átadott rezsiutalványok értékét a szolgáltató haladéktalanul, de legkésőbb az átadást követő 15 napon belül jóváírja a fogyasztó folyószámláján. A rezsiutalványokról érdeklődni a 1818-as kormányzati ügyfélvonalon lehet.

error: Content is protected !!