ITT AZ ÚJ 3 MILLIÓS VISSZA NEM TÉRÍTENDŐ ÁLLAMI PÉNZ TÁMOGATÁS, MOST BÁRKI IGÉNYELHETI!!!

vissza nem térítendő állami támogtás 2022

Vissza nem térítendő állami támogatás 2022 – 2022 januárjától az állami otthonteremtési program az otthonfelújítási támogatással bővült. Ennek lényege, hogy az állam vissza nem térítendő támogatást nyújt az alábbiak szerint:

  • azok számára, akik gyermeket nevelnek,
  • akár a felújítási költségek 50%-áig, de maximum 3 millió forintig.

A támogatás igénybevételéhez a felújítás során felmerült anyagköltségről és munkadíjról szóló számlákat a munka befejezése után 60 napon belül kell benyújtani a Magyar Államkincstárnak (MÁK). Azaz a felújítást először el kell végezni és ki kell fizetni, a támogatást az állam csak utólag nyújtja.


Azon szülők vehetik igénybe a maximum 3 millió forint támogatást, akik legalább egy, 25 évesnél nem idősebb gyereket nevelnek, ideértve a 12 hétnél idősebb magzatot is. A családok mellett élettársi kapcsolatban élők és egyedülálló szülők is igényelhetik a támogatást.

Az igénylő családnak legalább egy éve a támogatással érintett lakásban kell élnie. Ez alól kivételt jelent – Vissza nem térítendő állami támogatás 2022 feltételei:

    • a magzat és az egy évnél nem régebben született gyermek,
    • a lakás tulajdonjogának megszerzésére egy éven belül került sor.
Az ingatlanhoz kapcsolódó feltétel, hogy az igénylő(k)nek a támogatással érintett lakásban együttesen legalább 50%-os mértékű, az ingatlan-nyilvántartásba bejegyzett tulajdoni hányaddal kell rendelkeznie.

Az igénylőnek vagy (pl. együtt élő házastársak, élettársak esetében együttes igénylés esetén legalább az egyiküknek) rendelkezniük kell legalább egy év társadalombiztosítási jogviszonnyal.

Emellett, az igénylő köztartozása nem haladhatja meg az 5.000 Ft-ot.
error: Content is protected !!