ITT A MASZKBÍRSÁG!! Büntet a rendőrség – reszkessen, aki nem hord maszkot!!!

ITT A MASZKBÍRSÁG!! Büntet a rendőrség – reszkessen, aki nem hord maszkot!!!

A hivatalosan április 30-án hozott rendelet határozott a boltokban és tömegközlekedési eszközökön a maszk, vagy az arcot-orrot eltakaró eszköz viseléséről, a másfél méteres védőtávolságról. A rendelet szerint ezen intézkedések megszegése, különböző szabálysértések esetén 5 ezertől 500 ezer forintig terjedő bírság szabható ki.

Büntet a rendőrség – reszkessen, aki nem hord maszkot
MÁR MOST Összesen több millió forint büntetést szabott ki a rendőrség olyanokra, akik nem hordtak maszkot ott, ahol az kötelező lett volna. A figyelmeztetésekből sem volt hiány!!!

A járvány továbbra is jelen van és több országban erősen terjed, ezért a járványügyi készültség továbbra is érvényben van. Az a cél, hogy a vírust a határon kívül tartsuk és a további szigorításokat, korlátozásokat elkerüljük. Ezért léptek életbe a beutazási korlátozások, amelyek célja, hogy megakadályozzuk a fertőzés külföldről történő behurcolását és a járvány magyarországi fellángolását. A beutazási korlátozások bevezése óta a hatósági házi karanténban lévők száma is nő, jelenleg 5710 embernél van érvényben. A kormány, az Operatív Törzs és a járványügyi hatóság folyamatosan értékeli a járványügyi helyzetet, és ha szükséges, további intézkedéseket hoz.

error: Content is protected !!