Itt a lista: Ezeket azonnal húzza ki, vagy kapcsolja ki mert sokat fogyasztanak, rengeteget bukhat velük!

A Mirrornak egy megtakarítási szakértő mondta el, melyik látszólag kikapcsolt állapotú elektromos eszközök fogyasztják a legtöbb áramot.
A harmadik helyen a fogyasztásban a hűtőszekrény áll. Ez persze nem illik bele a kritériumokba, mert sosem kapcsoljuk ki, de azért érdemes elgondolkodni rajta, hogy itt lehet a legnagyobb spórolási lehetőség. Válthatunk egy energiatakarékosabb berendezésre, vagy kisebbre, amit teljesen kihasználunk, és a rendszeres takarítás is sokat segít, hogy a porszemcsék a rendszerbe jutva ne akadályozzák a működését. Ügyeljünk arra is, hogy a romlott élelmiszereket mindig dobjuk ki, így a készüléknek kevesebb energiát kell felvenni a hidegen tartáshoz. Egy átlagos brit háztartás áramfogyasztásának több mint 12 százalékát ez a készülék adja. Az angoloknak az ételek és italok hidegen tartása 114 fontba (51 ezer forint) kerül évente.
A második helyen a tévé van, ami nem meglepő. A brit háztartások 98 százalékában soha nem húzzák ki a konnektorból a tévét, ami éves szinten majdnem 133 fonttal (60 ezer forint) dobja meg a villanyszámlát.
És amire senki nem gondolt, a legnagyobb pazarlást a játékkonzolok jelentik, így elsősorban a gyerekes családokat veszélyezteti. A játékkonzolok a tévéhez képest is csak úgy zabálják az elektromos áramot. A stand-by állapotban tartás naponta akár 4,2 fontba (1900 forint) is kerülhet a kényelmes gamereknek.


error: Content is protected !!