Ilyen támogatásokat igényelhettek az iskolakezdés előtt!!! 13ezer forinttól egészen 134ezer forintig jár készpénz támogatás!!!

Ilyen támogatásokat igényelhettek az iskolakezdés előtt!!! 13ezer forinttól egészen 134ezer forintig jár készpénz támogatás!!!

Milyen támogatásokat kaphatnak az iskolakezdés előtt a szülők? A munkáltatók egy része továbbra is ad iskolakezdési támogatást, de az önkormányzatoknál is érdemes érdeklődni arról, kapnak-e valamilyen juttatást a helyi iskolások.

Iskolakezdési támogatás

Iskolakezdési támogatást lehet kérni a munkáltatóktól – ha erre nyitott az adott cég, a támogatás összege a bruttó minimálbér 30 százaléka, vagyis maximum 44 700 forint lehet.

Két gyerek után 89 400 forint, három gyerek után pedig 134 100 forint iskolakezdési támogatás adhat a munkáltató. A támogatást utalvány formájában kaphatjátok meg, amelyet csak taneszközökre, tankönyvekre, ruházati termékekre fordíthattok.

Önkormányzati támogatások

Számos kisebb és nagyobb település és budapesti kerület is segít a diákoknak (és főleg a szülőknek) az iskolakezdésben. Van, ahol alanyi jogon jár az egyszeri, néhány ezer forintos juttatás, máshol csak az alacsony jövedelmű családok kapnak ilyen segítséget. Érdemes még augusztus elején érdeklődni az önkormányzatoknál arról, milyen kérelmet, dokumentumot kell kitölteni és leadni.

Hamarabb érkezik a családi pótlék

A családi pótlék, a gyermekgondozást segítő ellátás és a gyermeknevelési támogatás még augusztus végén megérkezik – ezt közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma. Postai kézbesítés esetén, amennyiben a címzett nem tartózkodik otthon, értesítőt kap, hol és mikor vehető fel a támogatás.

error: Content is protected !!