Hagyományos palacsinta
Hozzávalók:
-
- 2 db tojás
- 1 csipet só
- 2 dl tej
- 1 dl szódavíz
- 20 dkg finomliszt
- 2 ek étolaj
- egy kevés élesztő
Elkészítése:
-
- A palacsinta elkészítéséhez elsőként a tojásokat keverőgéppel felverjük, majd a liszttel váltakozva hozzáadjuk a sót, a tejet, és a szódavizet, utoljára az étolajat és egy kis élesztőt, majd csomómentesre keverjük. 15 percet hagyjuk pihenni.
- Egy serpenyőt kikenünk olajjal, majd amikor felmelegedett 1 kis merőkanállal teszünk bele a palacsintatésztából úgy, hogy a serpenyő alját kitöltse. 1-2 percig sütjük, majd az oldalát körben egy tortalapáttal fellazítjuk, és óvatosan alányúlva megfordítjuk. A másik oldalát már csak fél percet sütjük és lapos tányérra szedjük.
- A kész palacsintákat ízlés szerint – Nutellával, lekvárral, vagy fahéjas cukorral – megtöltjük.
TippHa a palacsintába egy kevés élesztőt és napraforgóolajat is teszünk, sokkal puhább és tovább friss lesz.