Így lesz sokáig puha és friss a palacsinta: A tökéletes recept titka a nagymamámtól!!!

Hagyományos palacsinta




Hozzávalók:

    • 2 db tojás
    • 1 csipet só
    • 2 dl tej
    • 1 dl szódavíz
    • 20 dkg finomliszt
    • 2 ek étolaj
    • egy kevés élesztő




Elkészítése:

    1. A palacsinta elkészítéséhez elsőként a tojásokat keverőgéppel felverjük, majd a liszttel váltakozva hozzáadjuk a sót, a tejet, és a szódavizet, utoljára az étolajat és egy kis élesztőt, majd csomómentesre keverjük. 15 percet hagyjuk pihenni.
    2. Egy serpenyőt kikenünk olajjal, majd amikor felmelegedett 1 kis merőkanállal teszünk bele a palacsintatésztából úgy, hogy a serpenyő alját kitöltse. 1-2 percig sütjük, majd az oldalát körben egy tortalapáttal fellazítjuk, és óvatosan alányúlva megfordítjuk. A másik oldalát már csak fél percet sütjük és lapos tányérra szedjük.
    3. A kész palacsintákat ízlés szerint – Nutellával, lekvárral, vagy fahéjas cukorral – megtöltjük.


      Tipp

      Ha a palacsintába egy kevés élesztőt és napraforgóolajat is teszünk, sokkal puhább és tovább friss lesz.




error: Content is protected !!