Így készül az igazi piacos lángos! Van két titka, amit sok háziasszony nem tud!

Két dolgot kell megjegyezni: Az élesztőt mindig langyos cukros vízzel futtassuk. Tehát nem tejet használunk! A másik, hogy olajos kézzel formázzuk a lángosokat. Sokan lisztezett gyúrótáblán készítik, ám a liszt az olajban könnyen megég!


Hozzávalók:

  • 1 kg liszt
  • 5 dl langyos víz
  • 1 csomag élesztő
  • 1 kiskanál kristálycukor
  • 2 kávéskanál só





Először az élesztőt futtatjuk fel. Figyeljünk arra, hogy teljesen sima legyen, egy pici gumó se legyen benne. A lisztbe belekeverjük a sót, majd a közepébe mélyedést készítünk, és oda öntjük az élesztőt. Lágy tésztát gyúrunk belőle. Hagyjuk kelni min. 1 órán át, majd olajos kézzel lángosokat formázunk belőle. Bő olajban kisütjük. Forrón tálaljuk egy kevés zúzott fokhagymával, sajttal, tejföllel.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!

error: Content is protected !!