Hivatalos: Orbán Viktor bejelentése!

Hivatalos: Orbán Viktor bejelentése!

A kormányfő programjában Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtótitkára szerint nem szerepel a pénteki szegedi látogatás.

A miniszterelnök nem látogat Szegedre, ez hírlapi kacsa – közölte a Magyar Távirati Irodával Havasi Bertalan.

A miniszterelnök sajtófőnöke azután adott ki közleményt, hogy a szeged.hu arról írt, hogy ötszáz határvadász ünnepélyesen eskütételén szeptember 9-én Orbán Viktor is részt veszt. Azt írták, a miniszterelnökön kívül többek között Kövér László, az országgyűlés elnöke és Pintér Sándor, belügyminiszter is részt vesz.
A korábbi, ezek szerint kacsának minősülő hír szerint az esemény miatt a szegedi belváros nagy részét le kellett volna zárni. Az ötszáz határvadász ünnepélyes eskütétele egyébként pénteken tíz órától lesz a Móra Ferenc Múzeum előtt. Azt egyelőre nem tudni, ha Orbán Viktor nem is, de Kövér László és Pintér Sándor megérkezik-e Csongrád-Csanád megye székhelyére.


Frissítés MA 15:00

Havasi Bertalan a Telex kérdésére megerősítette, hogy a rendezvényt Budapesten fogják megrendezni pénteken reggel tízkor (nem délben), és Orbán Viktor is beszédet fog mondani.

Arra a kérdésre, hogy miért változott meg a helyszín, a miniszterelnök sajtófőnöke azt válaszolta: „a Miniszterelnöki Sajtóiroda Szegedre semmilyen sajtóeseményt nem szervezett és nem hirdetett meg.”

error: Content is protected !!