Hitelesek figyelem!!! Segítséget kapnak az eladósodott családok is, segítenek az adósokon!!!

A kormány döntés szerint továbbra is fennmaradnak az árstopok és a banki kamatstop. Segítenek az energiaintenzív vállalkozásokon is. Az általános iskolákban legalább húsz fok lesz a télen.

Az adósokon is segítenek: a banki kamatstop sok pénzt jelent az adósoknak is.

A kormány szombati döntése szerint újabb három hónapig aradnak októbertől az árstopok (az üzemanyagokra és az élelmiszerekre vonatkozóak), valamint januártól fél évvel újra hosszabbodik a banki kamatstop – jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter.Így segítenek a cégeknek

Az uniós definíció (amelyek energiaköltsége a nettó árbevétel 3 százaléka felett volt 2021-ben) szerinti energiaintenzív termelő kis- és közepes vállalkozásokat (kkv) segítjük, a program október 1-jével indul és első körben három hónapra szól – mondta Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter, aki szerint a tapasztalatok alapján döntenek majd az esetleges folytatásról.

A működési költségeket és a beruházásokat is támogatják. Az előbbi háromhavi számlakifizetést jelent, a tavalyi évhez képesti áremelkedés 50 százalékát fizetik ki. Utóbbiban az önerő támogatását jelenti a program, annak 15 százalékát biztosítja a Technológiai és Innovációs Minisztérium. Cserébe azt kérik, tartsák meg a foglalkoztatottak számát, 2023 végéig ne csökkenjen a 2021-es évi 90 százaléka alá. Tízezer cég lehet érintett.

Két másik programot is tárgyalt a kormány, de még nem döntött, a következő hetekben történik ezek kidolgozása:

    • a gyármentő program a gyárak energiahatékonysági beruházásait támogatnák,
    • új munkahelyvédelmi akciótervet indítanának az energiaárak elszabadulása miatt.
error: Content is protected !!