Hatósági áras tűzifa ára 2022

Hatósági áras tűzifa ára 2022

Hatósági áras tűzifa ára 2022

Frissítve 2022.09.18 :

HIVATALOS ÁRAK:

A tűzifaprogramban hengeres tűzifa: keménylombos, lágylombos és fenyő tűzifa-alapanyag vásárolható, az egyes állami erdőgazdaságoknál az adott területre jellemző fajösszetétel szerint. A program keretében vásárolható tűzifa egységes maximált, forgalmi adót is tartalmazó ára tűzifafajtánként, erdei köbméterenként, forintban:


  • keménylombos: 30 ezer,
  • lágylombos: 19 ezer,
  • fenyő: 19 ezer.

Fontos részlet, hogy a 10 köbméteres mennyiségbe beleszámít az állami erdőgazdaságoknál 2022. május 1. után vásárolt tűzifa mennyisége.

A tűzifaprogram elindulása azt jelenti, hogy az állami erdőgazdaságok kijelölt befizetőhelyei fogadják az igényeket, és ugyanitt el lehet kezdeni befizetni a megrendelt tűzifa árát. Azok az erdőgazdaságok, amelyek rendelkeznek a megrendelt tűzifa kezdeti mennyiségével, az átadást is megkezdik. A házhoz szállításról a vásárlónak kell gondoskodnia.
Csütörtökön Gulyás Gergely közölte, hogy hatósági árat állapítanak majd meg a tűzifára, amelyekhez eltérő összegben lehet hozzájutni, attól függően, ki milyen fát vásárol. Kijelölik az átvételi helyeket, ahol 10 köbméter fát tudnak biztosítani a fűtési szezon kezdetéig mindenkinek.


Azt, hogy pontosan mennyibe is kerülnek majd a tűzifák, a jövő héten jelenti be a kormány, ám minden bizonnyal országosan egységesek lesznek majd az árak.

Hatósági áras tűzifa ára 2022

Az RTL Híradója szerint elképzelhető, hogy 10 köbméter hatósági áras fa megközelítőleg 300 ezer forintba kerülhet majd.
Az LMP a bejelentés után azt mondta, szerintük a kormány kapkodva hoz döntéseket, a jövőt pedig egész egyszerűen eltüzelik.

Ne tüzeljük el a jövőnket! Inkább szigeteljünk le minden lakóépületet, hogy kevesebb fosszilis energiára, kevesebb tűzifára legyen szükség. Szerintünk, ha a Fidesz az elmúlt 12 évben leszigetelte volna az épületeket, most nem lenne szükség háztartásonként 10 köbméter fára – mondta Gál József, az LMP szóvivője. Tűzifa árak 2022 >>>

Friss  Minimálbér 2024 - Egy biztos, hihetetlen mennyit keres Orbán Viktor
error: Content is protected !!