Karácsonyra tetőzik a vírus: Jön a harmadik hullám is!!! Mi várható Év végére?

Orbán Viktor bejelentette, hogy Decemberben várható a vírus tetőzése!!!

Óvatosságra int mindenkit a koronavírussal kapcsolatban Falus András immunológus, aki az ATV-nek adott interjút. A szakember hangsúlyozta, hogy ez egy új vírus, a koronavírusokat pedig még csak negyven-ötven éve ismerjük. Hozzátette: van köztük olyan is, amely teljesen ártalmatlan náthát okoz, ez a mostani fajta viszont veszélyes. A szakember szerint a Covid–19 a tíz évvel ezelőtti SARS-vírushoz hasonló inkább.

Falus András kiemelte, megérti a politikát, amely optimizmust akar sugallni, de ő inkább úgy látja, hogy jelenleg a második hullámban vagyunk, és az is elképzelhető, hogy lesz egy harmadik is.

Az immunológus úgy látja, az elhúzódó válságnak az az előnye, hogy egyre jobban ismerjük a vírust. Arról is beszélt, hogy a gyógyult betegektől levett, ellenanyagot tartalmazó vérplazma hatékonysága nem csak az ellenanyagtól függ. Nem azok védenek ugyanis a vírusok ellen, hanem az immunrendszer. „Az ellenanyag egy marker arra vonatkozóan, hogy az immunrendszer felébredt” – emelte ki.

Falus András szerint hosszú távon is megmaradnak a koronavírus hatásai. Korábban a fulladás és a tüdővizenyő volt az elsődleges gond, ezek mellett viszont a vírusnak a szívre, a vesére és agyra is vannak káros hatásai. – írja az Index.hu

error: Content is protected !!