Felszólították Orbán Viktort, hozza nyilvánosságra mennyi a vagyona és „milyen módon gazdagodnak”!!!

Az átláthatóság és a tisztesség jegyében – bízva abban, hogy a többi politikus követi a példámat – minden évben nyilvánosságra hozom a saját és családtagjaim vagyonnyilatkozatát. Büszke vagyok arra is, hogy gyermekeim az Orbán családdal ellentétben nem közpénzből álltak talpra” – írta Márki-Zay a közösségi oldalára.
Problémának tartja ugyanis, hogy „az elmúlt időszakban a Fidesz olyan törvényt hozott, amely szerint az országgyűlési képviselőknek már nem kell nyilatkozniuk az ingatlanjaikról, az autóikról, a megtakarításaikról, a hiteleikről és a tartozásaikról, valamint a képviselők családtagjainak sem kell vagyonnyilatkozatot tenniük”.
„Vajon mi indokolta, hogy olyan törvényt hozzanak, amely lehetőséget biztosít számukra, hogy eltitkolják az adófizetők elől a vagyonukat? Csak nem azért hoztak sokkal lazább szabályozást, hogy tovább tömhessék zsebeiket a korrupt politikusok, miközben másokat a propagandagépezetükön keresztül aljas módon, tisztességtelenséggel, lopással vagy csalással vádoljanak?” – teszi fel a kérdéseket.
„Felszólítom a kormány tagjait és minden országgyűlési képviselőt – elsősorban természetesen a hatalmon lévő Fidesz politikusait – hogy az átláthatóság jegyében, hozzám hasonlóan hozzák nyilvánosságra saját és családtagjaik vagyonnyilatkozatát, hogy a magyar választók számára is egyértelművé váljon milyen módon gazdagodnak!” – szólított fel.


error: Content is protected !!