Ezt minden állampolgárnak tudnia kell: Kiadták a vörös kódot Magyarországon, ez már nem vicc!!!

Ezt minden állampolgárnak tudnia kell: Kiadták a vörös kódot Magyarországon: ez már nem vicc!!!

Az Index.hu számolt be arról, hogy a Szociális Ügyekért Felelős Államtitkár kiadta Magyarországon a vörös kód figyelmeztetést, ami a mai naptól lépett érvénybe délután három órakor.

A vörös kód akkor lép életbe, ha a nappali középhőmérséklet -10 alatt, vagy + 27 fok fölé emelkedik. Amennyiben ez megtörténik, a szociális intézmények kötelessége, hogy elszállásolják az arra rászorulókat. Amennyiben a közelben nincs hajléktalanszálló, akkor a fedél nélkül élőket egyéb intézményekben kell elhelyezni, már ha erre igényt tartanak. Az adott helyen krízisellátásban részesülnek a befogadottak, azaz figyelik, hogy elkerüljék a kiszáradást, illetve biztosítják a pihenésükhöz szükséges feltételeket is egészen a vörös kód visszavonásáig.

Ahogy azt mi is megírtuk, szerdán életbe lépett az országos tisztifőorvos által elrendelt hőségriasztás. A legmagasabb szintű, harmadfokú intézkedés ma 0 órától vasárnap éjfélig lesz érvényben.

Hőségriasztást akkor rendelnek el, ha a napi középhőmérséklet legalább három egymást követő napon eléri vagy meghaladja a 27 Celsius-fokot. 

A Nemzeti Népegészségügyi Központ azt javasolta, hogy a legmelegebb órákban, 11 és 15 óra között lehetőleg senki se tartózkodjon a tűző napon, ügyeljünk a fokozott folyadékfogyasztásra, és kerüljük a kávé, az alkohol, a magas koffein- és cukortartalmú üdítők, valamint a zsíros ételek fogyasztását.

Be the first to comment on "Ezt minden állampolgárnak tudnia kell: Kiadták a vörös kódot Magyarországon, ez már nem vicc!!!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


error: Content is protected !!