Ezt állítják szakemberek a koronavírus második hullámáról, így fog jönni!!! FONTOS >>

300 EZER Ft személyi hitel 5 perc alatt bárlistásoknak is, kattintson!

Ezt állítják szakemberek a koronavírus második hullámáról, így fog jönni!!! FONTOS >>

Hendrick Streeck (42), az elismert német virológus szerint nincs mitől tartani: nem lesz sem második, sem harmadik hullám.

A bonni szakember optimistán áll a koronavírus-helyzethez, meggyőződése hogy nem lesz több hulláma a járványnak, még akkor sem, ha ősszel netán valamivel több lesz a fertőzött.

Streeck elméletét azzal magyarázza, hogy mivel a járvány nem ért véget, egy folyamatos hullámban vagyunk jelenleg is, ami hol növekszik, hol pedig csökken. A virológus szerint egyáltalán nem kell tartani attól sem, hogy ősszel az iskolák újranyitásával újra belobban a járvány:

,,Semmilyen bizonyíték nincs arra, hogy a gyerekek jobban terjesztenék a koronavírust, mint a felnőttek. Sőt, egyelőre úgy tűnik, kevésbé fertőzőek” – nyilatkozta Streeck, aki optimista hozzáállásával nincs egyedül.

Klaus-Dieter Zastrow professzor (70), akit Németországban csak “Higiénia Pápa” néven emlegetnek, már májusban azt mondta: ,,a második hullám csak kitaláció”, hiszen semmilyen bizonyíték nem támasztja alá, hogy ősszel újra megugorjon a fertőzöttek száma. A professzor szerint az egyetlen dolog, amit mindenképpen komolyan kell vennie mindenkinek, a maszkviselés.

,,Mivel nincsen gyógyszer, sem védőoltás, ez az egyetlen módja, hogy védekezzünk a vírus ellen. Minden országban kötelezővé kellene tenni, még ott is, ahol alig vannak fertőzöttek. Ráadásul ez egy költséghatékony védekezési stratégia” – nyilatkozta a német napilapnak Zastrow.

Egyre több országban újra növekedni kezdett a fertőzöttek száma

Többek között Horvátországban, Izraelben és Svédországban is megugrott az újabb fertőzöttek száma június eleje óta. Ennek hátterében az állhat, hogy sokkal többet tesztelnek az országok, mint korábban. A halálesetek száma továbbra is csökken és egyre kevesebb beteg szorul kórházi kezelésre.

Anders Tegnell (64) svéd járványügyi szakember szerint továbbra sincs szükség korlátozásokra és úgy véli, a többi ország is hibát követett el a szigorú járványügyi intézkedésekkel, lezárásokkal. Izraelben jelenleg a márciusi csúcsponthoz közelít a fertőzöttek száma, de ennek ellenére ott sem terveznek újabb lezárásokat.

error: Content is protected !!