FONTOS!!! Ezek a Koronavírus-fertőzés nagyon korai tünetei, amiről kevesen tudnak >>>

FONTOS!!! Ezek a Koronavírus-fertőzés nagyon korai tünetei, amiről kevesen tudnak >>>

Milyen tünetekkel jár a koronavírus, hogyan előzhetjük meg, és miért olyan veszélyes a Vuhan tartományból induló fertőzés? Összeszedtük mit kell tudni a 2019-nCoV névre keresztelt vírusról.

Mit tegyünk tünetek esetén
A betegség leggyakoribb tünetei

A leggyakoribb tünetek: a láz, a fáradtság és a száraz köhögés.
Egyes betegeknél jelentkezhet izomfájdalom, orrdugulás, orrfolyás, torokfájás, hasmenés, légszomj.
Ezek a tünetek általában enyhék és fokozatosan jelentkeznek.
Vannak olyan fertőzöttek, akiknél nem alakul ki semmilyen tünet és nem érzik magukat betegnek.

Fontos tudni, hogy hazánkat sem kerüli el a vírus, ez egy világjárvány. A fertőzés veszélyét úgy tudjuk csökkenteni, ha elkerüljük az emberek közötti érintkezéseket, találkozásokat. Ezért aki teheti, maradjon otthon. Várhatóan sok új koronavírus-fertőzött lesz Magyarországon is, de ez nem jelenti azt, hogy aki megfertőződik, az feltétlenül kórházba kerül.

A koronavírus-fertőzés az esetek nagy részében enyhe tünetekkel zajlik, nem igényel kórházi kezelést. Akinél a betegség tünetmentes vagy enyhe lefolyású, annak otthoni karanténban kell maradnia. Kórházi ellátásra jellemzően a súlyos tüneteket mutató (pl. légzési nehézséggel küzdő), és/vagy 60 év feletti, krónikus betegeknek van szüksége. o Ha lázas, köhög, fáj a torka, mindenképp telefonon hívja a háziorvosát! Személyesen se a háziorvosát, se a szakrendelőt vagy se a kórházat ne keresse fel. A háziorvos telefonon fogja Önt kikérdezni. · Ha csak enyhe tünetei vannak és nem tartozik kockázati csoportba, akkor Ön nem igényel kórházi ellátást, hanem otthoni karanténban kell maradjon.

Az otthoni karantén betartása azért fontos, hogy ne fertőzzünk meg másokat. · Kórházi ellátást jellemzően az a beteg igényel, akinek súlyos tünete (pl. légzési nehézsége) van, és/vagy kockázati csoportba (60 év feletti, vagy krónikus beteg) tartozik. Őt a mentő a területi illetékes kórházba vagy járványkórházba szállítja. Ott megfelelő ellátásban részesül, mintát vesznek laboratóriumi vizsgálatra. A súlyos betegek egy része intenzív ellátásra is, akár lélegeztetésre is szorulhat.

error: Content is protected !!