Ez tényleg igaz? Orbán Viktor jelentette be a HÍRT! Tényleg minden magyar örülni fog!!!

Ez tényleg igaz? Orbán Viktor jelentette be a HÍRT!

Tényleg minden magyar örülni fog!!!

Orbán Viktor elmondta, hogy most már látja, hogy működni fog a gazdaság újraindítása. Úgy véli, most már “kézben vannak a dolgok”, bár a statisztikai adatok áprilisra és májusra nem “lesznek szépek”, de a reménykedést jogosnak látja, mert hamarosan kormányzati támogatásból és céges forrásból 200 milliárd forintnyi beruházás fog indulni.

A gazdaság lefékezés mértékét eltérő mértékűnek látják a pénzügyi szereplők. A jegybank optimista, miközben az elemzők 3,8%-os, az Európai Bizottság pedig 7%-os visszaesést vár. A Sberbank Magyarország Zrt. Treasury vezetője a konszenzusnál enyhébb, 2,6%-os mérséklődést prognosztizál, aminek pontos mértéke a külpiacok és a hazai intézkedések függvénye lehet. A visszapattanást követően gyorsan nő a gazdasági teljesítmény, de a korábbi szintet nem éri el a Sberbank szakembere szerint.-írja a pénzcentrum.

Amennyiben ősszel a mostanihoz hasonló új hulláma jön a járványnak, akkor a mostani legkeményebb jóslat, a 9%-os visszaesési várakozás lehet az általános elképzelés.

A kormányfő elmondása szerint eddig a járványügyi védekezés töltötte ki a munkaideje 90%-át, most ez csökkenni fog 50% alá, és inkább a gazdaság újraindítása kerül előtérbe. Hansúlyozta, hogy a járvány miatt munka nélkül maradtakat nem segéllyel, hanem munkával kell támogatni. Ismét elmondta, hogy amennyi munkahelyet a vírus elpusztított, annyit kell létrehozni.

error: Content is protected !!