Elkezdődött a benzinpánik: feleslegesen lesz üzemanyag itthon!

Elkezdődött a benzinpánik: ennyi kút zár be a hosszú hétvégén :

Marad a benzinárstop és biztosított az üzemanyag-ellátás Magyarországon – ezzel a címmel tart rendkívüli sajtótájékoztatót ma este fél 10-kor Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter és Hernádi Zsolt, a MOL elnök-vezérigazgatója.

Korábban itt írtunk róla, hogy kifogy itthon az üzemanyag >>>

Bekövetkezhet az autósok rémálma: nemhogy brutál drága lesz az üzemanyag, de ki is ürülhetnek egyes kutak a nagykereskedelmi „ársapka” miatt. Mosonmagyaróvár a frontvonalon van, rengeteg osztrák jár át tankolni, a kamionok is itt pakolják tele a tartályaikat. Az elsők között dobta be a törölközőt az Orange Oil hálózat. Tegnap már a „Készlethiány miatt zárva” felirat fogadta a meglepett betérőket. Ezek a kutak már nem nyitnak ki.
Nincsen üzemanyag-ellátási probléma az országban, pillanatnyi logisztikai gondok vannak

Példa: Mosonmagyaróvár

Sajnos, már a benti kutaknál is fogytán a készlet, sőt, hallottuk, hogy a legnagyobbaknál is elfogyott a gázolaj, és a sorok csak egyre növekednek – tette hozzá a fiatalember. Kérdésünkre, el tudja-e képzelni ezek után, hogy lesz olyan időszak, amikor bezárnak a hazai kutak, s problémát jelent tankolni, igennel válaszolt.

A mosonmagyaróvári OMV kútnál mindenesetre a főútra kilóg a sor vége. A kút egyik munkatársa szerint kedd éjjel kezdődött a sorban állás, szerda reggeltől pedig csak sokasodnak. Gábor végre tölti az autóját, kiállta a sorát:

Sajnos, egyre nagyobb az aggodalom az emberekben, én sem tudom, hogy a jövő héten sikerül-e tankolni. A városban már csak itt van dízel, persze, hogy én is tele tankolokmondta a férfi, miközben tanácstalanul néz körbe a sorstársain.
A városszéli kamionos kútnál már messziről látszik az irgalmatlan sor. Napközben egy kilométerre is feltorlódott, de kora délután is tucatszám álltak be a monstrumok.

– Percről percre változik a helyzet az országban, de minden jel arra mutat hogy az ünnepekre mintegy 500 benzinkút nem lesz képes kiszolgálni az autósokat. Ez a működő kutak mint egy 25 százaléka – mondta el a Blikk kérdésére Bujdos Eszter, holtankoljak.hu ügyvezetője. Hozzátette: tegnapra már volt olyan vidéki város, ahol a MOL-kutaknál is korlátozták az üzemanyagok kiadását. Baján pl. egyes kutaknál csak a mentőket és a tűzoltókat szolgáltak ki.

Bujdos Eszter elmondta továbbá ,hogy a hazai benzinkutak mintegy harmadát MOL-on kívüli nagykereskedők látják el üzemanyaggal. Ezek a kutak a meglévő, élő szerződéseik ellenére nem jutnak hozzá a készleteikhez. Nekik most a magyar olajtársasággal kell leszerződniük.

error: Content is protected !!