Elképesztő, de a magyarok 99%-a nem is tudja, hogy ezen a nyug­díj­szám­lá­n van mindenki pénze! Nézze meg még most, mert a nyugdíja függ tőle!

DÖBBENET!Elképesztő, de a magyarok 99%-a nem is tudja, hogy ezen a nyug­díj­szám­lá­n van mindenki pénze! Nézze meg még most, mert a nyugdíja függ tőle!Bármilyen meglepő is, az emberek 99%-a nem is tud róla, pedig mindenkinek van saját, állami nyugdíjszámlája, melyet bármikor meg is nézhet! Egyetlen feltétele a saját nyugdíjszámlánk leellenőrzésének, az ügyfélkapus regisztráció, mert a nyugdíjszámlákat egyelőre csak így lehet elérni!

Ez az ügyfélkapus hozzáférés kicsit lecsökkenti azoknak a számát, akik meg tudják nézni a saját nyugdíjszámláikat, körülbelül 30-40 ezer ember már most is el tudja érni őket, de az ügyfélkapus regisztrációt bárki el tudja végezni, semmi különös nem kell hozzá és teljesen ingyenes. Miután készen van az ügyfélkapus regisztrációja Ön is ellenőrizheti saját nyugdíjszámláját! Az ügyfélkapu regisztráció hitelesítéséhez személyesen meg kell jelennünk az okmányirodában a személyi igazolványunkkal! Természetesen ki fogják terjeszteni a rendszert és tovább adatokkal töltik fel, így bárki számára láthatóak lesznek az adatok visszamenőlegesen is!Így tudja Ön is megnézni, a saját állami nyugdíjszámláját:

 A számlán láthatjuk, hogy eddig mennyi nyugdíj járulékot fizettünk be az állami kasszába. A társadalombiztosítási egyéni számla tartalmát a társadalombiztosítási nyugellátásról szóló törvény határozza meg. Az adatok a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól (NAV) származnak. A nyilvántartásból hitelesített másolatot vagy kivonatot kérhetünk. Érdemes mindenkinek ellenőrizni az adatokat, mert ha olyat tapasztal a nyugdíjszámláján, amivel nem ért egyet, akkor mindenképpen fel kell keresnie a helyileg illetékes kormányhivatal nyugdíjbiztosítási igazgatóságát .Nem a legegyszerűbb rábukkanni az egyéni nyugdíjszámlákra de valóban léteznek! Lépjen be az országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság (ONYF) honlapján keresztül kell belépni az Ügyfélkapura, ott adja meg azonosítóját és jelszavát. Az oldal visszairányít az ONYF oldalára, ahol TAJ-számunk megadásával láthatjuk az adatokat.


error: Content is protected !!