Életbe lépett az éjszakai kijárási tilalom több városban!!! Hirtelen jelentették be >>>

Életbe lépett az éjszakai kijárási tilalom több városban!!! Hirtelen jelentették be >>>

Kilenc francia nagyvárosban, mintegy 20 millió ember számára lépett életbe szombat este az éjszakai kijárási tilalom, amelyet a koronavírus-járvány megfékezésére rendelt el a kormány, miközben az egészségügyi tárca legfrissebb adatai szerint több mint 32 ezerrel emelkedett az elmúlt 24 órában a fertőzöttek száma, amire nem volt példa Franciaországban a járvány kezdete óta.
A kilenc érintett nagyvárosban (Párizs, Lille, Rouen, Saint-Etienne, Toulouse, Lyon, Grenoble, Aix-en-Provence és Marseille körzete, valamint Montpellier) szombattól legalább négy, de a kormány szándékai szerint várhatóan

hat hétig este 9 óra és reggel 6 óra között alapos indok nélkül senki nem hagyhatja el a lakhelyét. 

Párizsban és a többi nagyvárosban is szilveszteri hangulat uralkodott péntek este és szombat este 9 óráig, tele voltak a bárok és az éttermek teraszai az enyhe időben. Este 10 órára azonban olyan kihalt lett a főváros, hogy a Le Monde című napilap tudósítása szerint a rendőrök sem számítottak ekkora nyugalomra a párizsi utcákon.
A tavaszi általános karanténhoz hasonló rendszert vezetett be a kormány:

a nagyvárosokban este 9 óra után utcára lépőknek előzetesen ki kell tölteniük egy formanyomtatványt, amelyen megjelölik a lakhelyelhagyás indokát és idejét. 

Ennek hiányában, vagy este 9 óra után indokolatlan lakhelyelhagyás esetén a rendőrök 135 euróra (mintegy 50 ezer forint) büntethetik a szabályszegőket, de visszaesők esetében hat hónap szabadságvesztés és 3750 eurós pénzbüntetés is kiszabható.

error: Content is protected !!