Egyedülállók, élettársak, házasok figyelem!!! 1 gyerekesek 300 EZER forintot kapnak, 2 gyerekre 1 MILLIÓT bárki megkaphatja ez a papír kell hozzá >>>

Egyedülállók, élettársak, házasok figyelem!!! 1 gyerekesek 300 EZER forintot kapnak, 2 gyerekre 1 millió most bárki megkaphatja csak ez a papír kell hozzá >>>

Egyszerűsödnek az otthonteremtési támogatások igénylésének egyes feltételei, hogy minél többen, minél egyszerűbben vehessék igénybe azokat – közölte Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter kedden a közösségi élet újraindításáért felelős operatív törzs ülése után.

Novák Katalin azt mondta, hogy az operatív törzs javaslata szerint az otthonteremtéssel kapcsolatos támogatásoknál halál esetén figyelembe veszik majd az áldozat társadalombiztosítási jogviszonyát, és beszámít a jogviszonyba a külföldi tanulmányi jogviszony is.

Bővül azoknak a beruházásoknak a köre, amelyre az otthonfelújítási támogatás igénybevehető, így a mozgáskorlátozottak mellett a látás- és hallássérültek életét megkönnyítő fejlesztésekre is, valamint kültéri lépcső kialakítására, felújítására és külső, elektromos munkálatokra is kérhető – tudatta.

Hozzátette: emellett a nagycsaládosok autóvásárlási támogatásának igénylésekor nem esnek el a lehetőségről azok, akik ötezer forint alatti köztartozásukat adott időn belül kiegyenlítik.

Lakáslízing esetén is elérhető lesz a jelzáloghitel-csökkentés is – tette hozzá.

Az MNB által meghirdetett zöld otthon programot összekapcsolják a CSOK-kal – mondta Novák. Így két gyermek vállalása esetén 10 millió, míg három gyermek esetén 15 millió forintos kamatmentes hitelt jelent majd.

Falusi CSOK összege bővítés/korszerűsítés esetén
Gyermekek száma Támogatás összege
1 300.000 Ft
2 1.300.000 Ft
3 vagy több 5.000.000 Ft
  • egy gyermek esetén legfeljebb 600 000 Ft,
  • két gyermek esetén legfeljebb 2 600 000 Ft,
  • három vagy több gyermek esetén legfeljebb 10 000 000 Ft.
error: Content is protected !!