December 1-től luxus lesz a rántott hús! Ennyivel emelkedik a sertéshús ára :

December 1-től luxus lesz a rántott hús! Ennyivel emelkedik a sertéshús ára :

A napi.hu cikke szerint a hazai termelésű vágósertés kilogrammonkénti átlagos termelői ára áfa és szállítási költség nélkül 608 forint volt idén szeptemberben, ami 29 százalékos emelkedést jelentett az egy évvel korábbi átlagárhoz képest. A karaj, tarja, comb ára 28 százalékkal nőtt.

Szeptemberben a kereskedők még nem emelték a sertéshús árát, de ez csak idő kérdése,. Azok az országok, ahol házi sertések nem hullanak a pestis miatt, mint például például Magyarország, a korábbinál több sertéshúst exportálnak. Épp ezért árcsökkenésre nem lehet készülni, ha viszont marad a járvány, tovább drágul a disznóhús.

Durván nő a sertéshús ára, és messze még a folyamat vége

Tovább nőhet a sertéshús ára, tekintve, hogy a kínai sertésállomány jelentős része kieshet a forgalomból jövőre, részben az országban tomboló sertéspestis miatt – egyebek mellett ezt mondta az ATV Start című műsorban a Magyar Hússzövetség társadalmi elnöke. Bár Éder Tamás szerint a húsok ára tovább növekszik a jövőben, attól nem kell félni, hogy luxus termék lenne a rántott hús.

Jelentősen emelkedett a sertés ára Magyarországon, a húsok pedig már eddig is drágultak. A karaj 10, a comb pedig 15 százalékkal került többe júliusban, mint egy évvel korábban.

error: Content is protected !!