Dávid naptár 2021 – Tavasz, Nyár, Ősz, Tél! Teljes előrejelzés 2021-re:

Dávid naptár 2021 – Tavasz, Nyár, Ősz, Tél! Teljes előrejelzés 2021-re:

Idén szeptember 22-ére esett a napéjegyenlőség, múlt héten kedden csillagászati értelemben is megkezdődött az ősz. Mivel a koronavírus-világjárvány miatt egyes országok az I. utazásra nem javasolt biztonsági kategóriába kerültek, és az országunkba történő beutazás is karanténkötelezettséget von maga után (vagy két negatív koronavírus-tesztet), ezért az ősz nem éppen kedvez a nagyobb külföldi vakációknak. Rossz hír, hogy aki országon belül szeretne utazni, annak pedig főként beltéri programokat érdemes keresnie, ugyanis Dávid Mihály nyíregyházi magánmeteorológus szerint, idén az indián nyár is elmarad, vagy legalábbis nem ígér 15 foknál magasabb nappali hőmérsékletet…

Dávid Mihály nyíregyházi vízépítő mérnök, az ország legismertebb magánmeteorológusa közel fél évszázada készíti napra lebontott meteorológiai prognózisát, amit szabadalmaztatója után, Dávid-naptárnak hívnak. Módszerének lényege, hogy a Hold járásával hozza kapcsolatba az időjárás-változást. Jóslatait százezrek követik nemcsak itthon, a Kárpát-medencében is. Évente legalább kétszer mindig megkérjük arra, hogy mondja el, mire számíthatunk időjárás tekintetében. Az utolsó negyedévre nem sok jót ígér: az ősz télies lesz, az indián nyár elmarad, karácsonykor pedig havazásra sem számíthatunk.

Október: éjszaka akár –6 fok is lehet

– Aki várja az indián nyarat, annak rossz hírem van. Októberben végig maximum 15 fokos nappali hőmérséklet lesz, e fölé pedig nem megy majd a hőmérő higanyszála. A hónap leghidegebb éjszakája egyébként október 10-ére esik, akkor –5, –6 fok is lehet – magyarázta prognózisát Dávid Mihály.

November: zuhan a hőmérséklet

– November első napja csalókásnak ígérkezik, elhiteti majd velünk, hogy enyhe lesz a hónap, azonban másodikán elkezd zuhanni a hőmérséklet, 5-én és 6-án pedig éjszaka már csak –8 fok várható. Persze, ez nem marad így tartósan, egy hét után újra „visszamelegszik” az idő, éjszaka már 0 fok lesz. Bár néhanapján enyhülni fog az időjárás, de a novembert a szigorúan őszies jellemzi majd. Az első havazásra november 5-tõl számíthatunk.

December: nem lesz fehér a karácsony

– December első napjai szintén enyhének ígérkeznek, lesz, hogy éjszaka is plusz fokkal számolhatunk. A hónap két leghidegebb napja 10-ére és 20-ára fog esni, ekkor éjszaka –5 fokot mérhetünk majd. Karácsonyra azonban újra enyhülés következik, nem lesz havas, nappal +6–8 fok, éjszaka pedig 0 fok várható.

Dávid Mihály azt mondja, bár a jövő évi naptárát már elkészítette és napokon belül a nyomdába kerülhet, egészségi állapota miatt nem tudja, mit hoz majd a jövő, és lesz-e még 50. Dávid-naptár is…

A 2021-es naptár hamarosan elkészül

Az előrejelzés egy szerencsés felismerés és 40 év kutatás eredménye.

Tájékoztatást ad az időjárás változásának folyamatáról. A napi előrejelzéseket nem helyettesíti, de sok esetben napra pontos. Ezért ha valaki hozzájut, az a következő években is igényli.

Készítését az tette lehetővé, hogy a tudomány által már korábban felismert időjárást alakító tényezők mellett a Naprendszer tagjainak tömegvonzását is figyelembe veszi. Feltehető,  hogy ennek a tudománynak ezt a feldolgozatlan témáját sikerült átlátni.

Az előrejelzés az élet minden olyan területén használható, amelyet az időjárás befolyásol.

Korábban hosszú távú időjárás előrejelzés készítése megoldhatatlan feladatnak látszott. Az utóbbi években pl. az interneten már hasonló előrejelzések is megjelennek. Ezek készítői azt próbálják elhitetni, hogy ha egy módszerrel lehet hosszú távú időjárás előrejelzést készíteni, amit én bemutattam, akkor más módon is lehet. Ez nem igaz. Úgy, ahogy a tömegvonzás Newton által megfogalmazott törvényének sincs más változata, úgy az időjárás hosszú távú előrejelzésének sincs más módja, mert az Newton törvényének értelmében készül. – Forrás

error: Content is protected !!