Családi pótlék emelés: A Fidesz nem volt hajlandó szavazni, kivonultak és nem foglalkoznak a családokkal!!!

Családi pótlék emelés: A Fidesz nem volt hajlandó szavazni, kivonultak és nem foglalkoznak a családokkal!!!

Arató Gergely, a Demokratikus Koalíció frakcióvezető-helyettese sajtótájékoztatót tartott az országgyűlésben ma elfogadott, a társadalombiztosítási hozzájárulást és a biztosítotti státuszt érintő törvénnyel kapcsolatban, valamint a népjóléti bizottság legfrissebb fejleményeiről.

A DK politikusa elmondta, hogy miután a múlt heti ülésen részt sem vettek, a fideszes tagok ezúttal a vita után, de a szavazás előtt kivonultak a népjóléti bizottság üléséről, ami így határozatképtelenné vált.

Pedig lett volna miről szavazni: egy határozati javaslatról a Fóti Gyerekotthon ügyében, melynek benyújtója Szél Bernadett független képviselő volt, és egy DK-s javaslatról, melyet a családi pótlék emelése érdekében nyújtottak be.

Szél Bernadett nemrég a Mércén publikálta írását, melyben kifejtette, milyen álságos körülmények között számolják fel a fóti gyerekotthont, mivel ahelyett, hogy az ott lakó gyerekeknek megfelelő körülményeket biztosítanának, a kormányközeli érdekcsoportokat szolgálják ki a hatóságok döntéseikkel.

Arató szerint szerint

teljesen világos, hogy nem számítanak nekik a gyerekek, és nem számítanak a családok.

Emiatt Arató kezdeményezni fogja a bizottság mihamarabbi ismételt összeülését, hátha akkor a fideszesek hajlandóak lesznek szavazni az előterjesztésekről. A TB-törvénnyel kapcsolatban pedig Arató elmondta, a DK számára elfogadhatatlan a szegényeket az egészségügyi ellátásból gyakorlatilag kizáró törvény.

A csp emelésről benyújtott szavazás előtt pedig távoztak, és nem is nyilatkoztak Orbánék!!!

error: Content is protected !!