Beruházástámogatási program, gyárprogram, munkavédelmi akcióterv 2022! újabb támogatásokat jelentett be a Kormány!

Beruházástámogatási program, gyárprogram, munkavédelmi akcióterv 2022!

újabb támogatásokat jelentett be a Kormány!
Egy beruházástámogatási program is indul Nagy Márton közlése szerint. A kormány egy 15 százalékos önerőtámogatást is ad a kkv-knak. A tárcavezető egyúttal a munkahelyek megőrzését kérte az érintettektől, és azt várják el, hogy a foglalkoztatottak száma 2023 végéig ne csökkenjek 90 százalék alá.

Két másik programot is megtárgyalt a kormány, de ezekről még nincs döntés. Az egyik ezek közül egy gyárprogram, amely egy beruházástámogatás.
Emellett egy munkavédelmi akcióterv is indul, mindezt azért, mert ahol magas az enegiaintenzivitás, ott sokan a munkahelyek megszűnése is előfordulhat. Döntés ebben a következő hetekben várható, amiről a sajtónak is beszámol majd a kormány.

A vállalkozások is komoly bajban vannak, ezért a is és középválllalkozásokat is meg kell védeni.

A részleteket Nagy Márton ismertette:

Az uniós definíció szerinti energiaintenzív vállalkozóknak segítenek, így azoknak, akik a feldolgozóipar szereplői. Mint mondta,a  kkv-kat segítő program október 1-jével indul és 2023 végéig szól. Hangsúlyozta a miniszter, hogy a működésüket és a beruházásokat is támogatják.

A programokat a Technológiai és Innovációs Minisztérium bonyolítja le.

Elmondta, az áram és a gázszámlára kell érteni a támogatás, aminek a kormány az 50 százalékát fizeti ki. Példának felhozta, hogy akinek 10 ezerről 60-ra ment fel a számlája, 25 ezres segítséget kap 3 hónapra kivetítve.

Folytatta, indítanak egy beruházásösztönző programot is.
További tudnivalók itt :

Kapcsolódó cikk 1

Kapcsolódó cikk 2

error: Content is protected !!