BEJELENTETTÉK!!! VÉGE!!! Megszavazták a lakástakarékok állami támogatásának eltörlését, kinyírták a Fundamentásokat >>>

BEJELENTETTÉK!!! VÉGE!!! Megszavazták a lakástakarékok állami támogatásának eltörlését, kinyírták a Fundamentásokat >>>

Megszavazták a lakástakarékok állami támogatásának eltörlését

A parlament kedden, különleges eljárásban, 125 igen és 49 nem szavazattal, tartózkodás nélkül megszavazta a lakástakarékpénztárak állami támogatásának megszüntetését. Az erre vonatkozó javaslatot a fideszes Bánki Erik nyújtotta be mindössze egyetlen nappal a szavazás előtt.

Bánki az Országgyűlés keddi ülésén arról beszélt, hogy a törvényjavaslat előremutató,

mert egy olyan rendszertől vonja meg a támogatást, ami nem működik hatékonyan.

Bánki Erik szerint a 3,5 órás vitában az ellenzéki képviselők a bankok érdekeit védték. Szerinte a bankok extraprofitja a törvény hatálybalépése után a magyar emberekhez vándorol. A fideszes képviselőt több ellenzéki képviselő is megkérte, hogy definiálja az extraprofit fogalmát, de erre nem volt hajlandó. Arra a felvetésre sem reagált, hogy miért nem változtattak a lakáskassza-támogatás feltételein a támogatás teljes eltörlése helyett.

A törvény hatályba lépése után nem igazán lesz értelme lakástakarékot kötni, hiszen ebben a konstrukcióban éppen az volt a jó biznisz, hogy az állam hozzátett 30 százalékot a lakáscélú megtakarításhoz. A lakástakarékokat évi 72 ezer forinttal támogathatta az állam, a maximális összeg havi 20 ezer forintos előtakarékossággal jött össze.

A törvény még ma Áder János köztársasági elnök elé kerülhet, akinek öt napja van aláírni azt.

error: Content is protected !!