AZONNALI MUNKALEHETŐSÉG MINIMUM 500 EZER FORINTOS HAVI NETTÓ FIZETÉSSEL! A SZÁLLÁST ÉS AZ ÉTKEZÉST INGYEN BIZTOSÍTJÁK!

AZONNALI MUNKALEHETŐSÉG MINIMUM 500 EZER FORINTOS HAVI NETTÓ FIZETÉSSEL! A SZÁLLÁST ÉS AZ ÉTKEZÉST INGYEN BIZTOSÍTJÁK!

AZONNALI MUNKALEHETŐSÉG MINIMUM 500 EZER FORINTOS HAVI NETTÓ FIZETÉSSEL! A SZÁLLÁST ÉS AZ ÉTKEZÉST INGYEN BIZTOSÍTJÁK! KÖLTENED CSAK ARRA KELL, AMIRE AKARSZ! HAVI 500 EZER FORINTOT KAPSZ 1 HÓNAPBAN A ZSEBEDBE! ÍGY TUDSZ JELENTKEZNI AZ ÁLLÁSRA >>

Minimum félmilliós nettó, ingyen szállás: idősgondozókat keresnek! Szállás szoba van:

Ime egy jól hangzó álláslehetőség:Rugalmas munkaidő, határozatlan idejű munkaszerződés közvetlen a munkaadóval, munkáltatói egészségügyi és nyugdíjgondoskodás, legalább 30 nap szabadság és havonta minimum fél millió forintos fizetés.

Bármennyire hihetetlennek tűni, mégis van ilyen, ha valaki rászánja magát és külföldön vállal munkát akár Németországban, akár Ausztriában vagy Nagy-Britanniában.

Könnyen talál álláshirdetést az interneten az, aki egészségügyi végzettséggel külföldön szeretne munkát vállalni, pár perc alatt több száz álláshirdetést találhat. Óriási a kereslet, ezért még válogathatnak is a magyar szakképzett ápolók. Egészen elfogadható ajánlatokkal találkozhat: rugalmas munkaidő, közvetlen a munkaadóval határozatlan idejű munkaszerződés, munkáltatói egészségügyi és nyugdíjgondoskodás, legalább 30 nap szabadság és minimum havi nettó 1500 eurós, vagyis közel félmilliós fizetés. Még a kiutazás költségeit is fedezi a cég általában, vagy a a legtöbb esetben kap utazási hozzájárulást leendő munkavállaló.

Még többet lehet keresni Nagy-Britanniában, például az oxfordi székhelyű Oxford Aunts Care idősek otthonában : 8 hétre 4928 fontot, azaz több, mint 1,7 millió forintot fizetnek, és még teljes ellátást is biztosítanak a szállás mellé.
Elengedhetetlen követelmény legtöbb ilyen jellegű munkánál a középszintű nyelvtudás, és a szakirányú végzettség. Az oxfordi intézménynél például azt írják, hogy a cég elfogad gondozás vagy ápolás területén szerzett gyakorlatot vagy önkéntes gondozói munkával szerzett gyakorlatot is elfogad. Nagyon sok helyen azt is elvárják, hogy a leendő munkavállaló rendelkezzen jogosítvánnyal

Természetesen külföldön sincs kolbászból a kerítés.
Ha valaki a fentieket elolvasva rögtön nekiáll csomagolni, azért jó, ha tudja, bár az első látásra a körülmények és a fizetések is jobbak, mint Magyarországon, még külföldön sem csupa móka és kacagás az élet . Erről sokat tudna mesélni egy Ausztriában, Linz mellett dolgozó magyar nő, Márti , aki beszámolt a Pénzcentrumnak egy pár érdekességről:

Az Ő tapasztalatai:
„Nem volt tisztálkodási lehetőség, nem volt rendes ágyam sem, csak egy napozóágy”
– ez volt az első ausztriai gondozói munkája. Utána egy osztrák családhoz került, ahol ahol a férj kivételével, gyakorlatilag minden családtag beteg volt. Az első helyhez viszonyítva azért sokkal jobbak voltak a körülmények volt: külön lakrész, saját zuhanyzó, WC, rendes ellátás. Viszont konfliktusai akadtak a hölggyel, akit ápolt, ezért már nem kapta meg a fizetését, amikor harmadik alkalommal ment.-írja a Pénzcentrum.

A következő hely még az eddigieknél is rosszabb volt, ugyanis egy idős, demens nénit kellett ápolnia. Nem volt számára biztosítva külön bejáratú szoba, nem voltak a legideálisabbak a tisztálkodási feltételek sem, a koszt pedig egyenesen szörnyű volt. A házat nem hagyhatta el, ezért nem volt lehetősége arra, hogy kimenjen, és valahol máshol reggelizzen, ebédeljen vagy vacsorázzon.

Az idősgondozás mellett még a háztartási feladatokat is el kell végezni a legtöbb helyen .
Ezt általában fel is tüntetik a legtöbb hirdetésben. Havi 1610 eurós fizetésért keresnek például Kölnbe keresnek szakembert egy 85 éves úr mellé. Itt még egészen jó feltételeket ajánlanak: kell házimunkát végezni, de éjszakai munkavégzés nincs, és nem kell emelnie a bácsit a gondozónak.

Lehet látni olyan álláshirdetést is, ahol sokkal kevesebb pénzért, egy 93 éves hölgy mellé havi 1520 euróért keresnek gondozót, neki kell segíteni éjszaka is segíteni. Egy másik hirdetésben: 1475 eurót fizetnének egy 78 éves, ágyban fekvő, mozogni már nem tudó nő gondozásáért.

Jól mutatja Márti példája is, hogy érdemes próbálkozni, mert lehet, hogy elsőre nem pont a legremekebb munkahelyet találja meg valaki, de sokkal több a lehetőség külföldön, és folyamatosan keresik a szakembereket. Arra a kérdésre, hogy miért a a külföldi munkaerőt keresik ennyire, Márti azt válaszolta: egy osztrák szakember kétszer több fizetést kérne, és kizárólag csak a beteggel foglalkozna, nem végezne házimunkát. Azt nem árulta el, hogy jelenlegi helyén mennyit keres, megfogalmazása szerint: nagyságrendileg a kétszerese annak, mint amennyit ugyan ezért a munkáért Magyarországon adnának.

A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat (NFSZ) az egyéni bérek és keresetek 2016-ra vonatkozó, foglalkozások szerinti bontásban nyilvánosságra bocsátott adatai szerint:

egy ápoló, szakápoló havi bruttó fizetése 215.410 forint, a szociális gondozók, szakgondozók még ennél is kevesebbet, havi bruttó 179.035 forintot keresnek ma Magyarországon.
Jóval a mai átlagfizetés alatt van ez a bér, de ne felejtsük el, hogy a fent adatok a 2016-os évre vonatkoznak, a KSH adatai szerint idén júliusban átlagos bruttó keresete 290 450 forint volt: a teljes munkaidőben alkalmazásban álló munkavállalóknak.

error: Content is protected !!