70 ezer forint, ami szinte az összes magyar édesanyának megjár! VÉGRE megszereztük A LETÖLTHETŐ KÉRELMET AZ IGÉNYLÉSHEZ! Itt a kérelem, amit csak be kell adni és már utalják is a pénzt pár nap múlva!!

70 ezer forint, ami szinte az összes magyar édesanyának megjár! VÉGRE megszereztük A LETÖLTHETŐ KÉRELMET AZ IGÉNYLÉSHEZ! Itt a kérelem, amit csak be kell adni és már utalják is a pénzt pár nap múlva!!

Figyelem ez a kép csak illusztráció, a valódi kérelem a cikk alján található, ott letölthető!

Az anyasági támogatás nem haladja meg az öregségi nyugdíjminimum 225%-át. Négy alkalommal kell megjelenni a terhesgondozáson, és a szülés után fél éven belül be kell nyújtani az igényt a Kormányhivatalhoz.

A gyermekvállalás nem csak örömteli esemény, de tény, hogy számos anyagi vonzattal is jár. A szociális ellátórendszer azonban fel van készülve arra, hogy a kismamákat támogassa a szülést követő időszakban, s ennek egyik eleme az egyszeri anyasági támogatás. Nem csak az alanyi jogon járó gyermekgondozási segélyre, a két év munkaviszonyt megkövetelő terhességi-gyermekágyi segélyre, és a gyermekgondozási díjra érdemes tehát odafigyelni, hanem arra az egyszeri támogatásra is, melynek összege a mindenkor érvényben lévő öregségi nyugdíjminimum 225 %-a, vagyis 64 125 Forint lesz.
Azok az édesanyák, akik ikergyermekeknek adtak életet, ennél magasabb összegre, az öregségi nyugdíj 300 %-ára, 85 500 Forintra számíthatnak gyermekenként.

A gyermek megszületése után a leghamarabb az anyasági támogatást utalják ki a kismamáknak. Amint az igényt benyújtja, nyolc napon belül a számlánkon van az összeg, illetve hozza a postás.

Lássuk most, hogy kik jogosultak egyszeri anyasági támogatásra! Jár tehát az összeg a szülést követő hat hónapon belül igényelve, ha:

A kismama minimum négy alkalommal megjelent terhesgondozáson a várandósság ideje alatt. Ez a szám koraszülés esetén minimum egy alkalom kell, hogy legyen.
Igényelheti az örökbefogadó szülő, ha az örökbefogadás tényéről a szülést követő hat hónapon belül jogerősen döntés született.
Jogosult a gyám, ha a gyermek hat hónapon belül gondozásába kerül a jogerős határozat szerint.
Továbbá a halva született baba esetében is igényelhető az összeg.

Az előzőekkel összefüggésben tehát nem jár az egyszeri anyasági támogatás:

Annak a szülőnek,aki még a születést megelőzően a megfelelő jogi formában hozzájárult a születendő gyermek örökbefogadásához.
Ha a gyermek gyámhatósági határozat alapján gyermekvédelmi gondoskodásban részesül.

Maga a kitöltött nyomtatvány (melyet a kormányablakban is tudnak adni,és helyben is kitölthető)
Az édesanya személyazonosító igazolványa, lakcímnyilvántartó kártyája, adóazonosító kártyája, valamint TAJ kártyája
A gyermek/gyermekek születési anyakönyvi kivonatának másolata (ezért az apának be kell fáradnia az okmányirodába, abban az időpontban, mikor az anyakönyvezető megmondja)
A gyermek/gyermekek TAJ-kártyája ( ezt a postás hozza ki a gyermek születését követő ár napon belül)
A terhesgondozáson való részvételről orvosi igazolás (ezt a kórházban adják, mikor megszületik a baba, a zárójelentéssel együtt) : Kérelem anyasági tám. megállapítására

Rendkívül fontos, hogy az igénylésre a szülést követő hat hónapon belül van csak lehetőség! Minél hamarabb beadják a kérelmet, annál hamarabb megjön az anyasági támogatás.

error: Content is protected !!