30 fertőzöttet találtak egy Budapesti iskolában, egyre több a beteg Országosan!!! Ma reggelre több mint 700 koronavírusos beteget találtak >>>

30 fertőzöttet találtak egy Budapesti iskolában, egyre több a beteg Országosan!!!

Huszonegy tanuló és kilenc tanár koronavírusos a Lauder Javne közösségi iskolában – tudta meg a hvg.hu. Horányi Gábor, az intézmény főigazgatója elmondta: az iskolakezdés előtt osztálykirándulásokon voltak a gyerekek, rajtuk az erre a célra létrehozott közösségi alapból végeztek PCR-szűrést, így találtak négy pozitív esetet. A mostani fertőzések nagyrészt hozzájuk köthetők.

A jelenlegi 30 fertőzött és a betegségen korábban átesett három diák azt jelenti, hogy az 1000 fős intézmény 3,3 százalékánál diagnosztizálták a COVID-19 betegséget a portál beszámolója szerint.

A helyi járványügyi protokollnak és a gyors szűrésnek köszönhetően a Lauderben nem volt szükség iskolabezárásra. A szűrést a Vissza az iskolába alapból finanszírozzák, melynek egy részét az iskola, másik részét önkéntes alapon szülők vállalják.

A főigazgató elmondta azt is, hogy a fővárosban egyetlen általuk kiszűrt pozitív eset sem kapta meg a piros cédulát, bár önkéntesen egyikük sem hagyta el a lakását. Vidéki diákjaiknál nem tapasztaltak ilyen problémát.

Horányi Gábor arra számít, hogy hosszú távon hibrid oktatásra kell majd átállniuk, ami a középtagozaton és a gimnáziumban már tavasszal is hatékonyan működött, az óvodába és az elemiben viszont kétségtelenül nehezebb. Szerencsére a diákjaink arra vannak szocializálva, hogy partnerek és közösen vállalnak felelősséget, a jelenlegi helyzet pedig – bármilyen furcsa – közösségépítő hatású is” – t” – fogalmazott a főigazgató.

error: Content is protected !!