3 millió forint vissza nem térítendő támogatás 2017/2018

Új pályázat indul >>> 3 millió forint vissza nem térítendő támogatás 2017/2018

Újabb három uniós gazdaságfejlesztési pályázat társadalmi egyeztetése kezdődött el, melyek együttes keretösszege 30 milliárd forint. Első lépésként a pályázó fiataloknak és a 30 feletti álláskeresőknek részt kell venni egy mentorprogramban, ahol üzleti tervet készítenek és képzésen vesznek részt. Majd a következő lépés, hogy a jóváhagyott üzleti tervvel rendelkezők beadhatják a kérelmüket két további pályázat egyikére. Ha meggyőző a terv, akkor az általuk indított vállalkozás költségeit 2 és 3 millió forint közötti vissza nem térítendő forrással támogatják a kevésbé fejlett régiókban.

Elindult a “Fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása” című GINOP-5.2.7-17, az “Álláskeresők vállalkozóvá válásának támogatása” című GINOP-5.1.10-17 és az “Álláskeresők és fiatalok vállalkozóvá válásának ösztönzése – képzés és mentorálás” című GINOP-5.1.9-17 kódszámú felhívások tervezetének társadalmi egyeztetése.

Első lépés: a GINOP-5.1.9-17 pályázat részletei

  • A tervezett rendelkezésre álló keretösszeg 6 milliárd forint, mely regionális bontásban került kiosztásra.
  • A támogatott támogatási kérelmek várható száma 1-6 db, ami a képzést-mentorálást szervező támogatott cégek számára értendő és ezeken a képzéseken kell első lépésként részt vennie a fiataloknak.
  • Támogatható tevékenységek közé tartozik a célcsoport felkutatása, toborzása; álláskeresők és fiatalok programba vonása, tájékoztatás, információnyújtás részükre; kompetenciafejlesztés, képzések szervezése, mentori feladatok; segítségnyújtás üzleti terv kidolgozásához; tájékoztatás és nyilvánosság biztosítása; illetve a projekt menedzsmentjével kapcsolatos tevékenységek.
  • A felhívásra a kevésbé fejlett régiók (Észak-Magyarország, Észak-Alföld, Dél-Alföld, Dél-Dunántúl, Nyugat-Dunántúl, Közép-Dunántúl) területén hatást kifejtő projektekre nyújthatók be támogatási kérelmek.
  • Fenntartási időszak 5 év, KKV estében 3 év.
  • Önállóan vagy konzorciumi partnerként a vállalkozásindítással, vállalkozás-fejlesztéssel kapcsolatos szolgáltatásokat, képzéseket az elmúlt 5 évben tevékenységi körben végző nonprofit és egyéb, nem nyereségérdekelt szervezetek nyújthatnak be támogatási kérelmet majd 2017. június elsejétől.
  • A támogatás mértéke a projekt elszámolható összes költségének 100%-a.
  • Az igénybe vehető támogatási előleg maximális mértéke a megítélt támogatás 50%-a.

 

error: Content is protected !!