Még nem kapott levelet és pénzt sem, pedig jogosult az adó-visszatérítésre? Mutatjuk, mi a teendő!

Még nem kapott levelet és pénzt sem, pedig jogosult az adó-visszatérítésre? Mutatjuk, mi a teendő!

Egy hónappal ezelőtt jelent meg a Magyar Közlönyben, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal hamarosan tájékoztatót fog küldeni az arra jogosultaknak az szja-visszatérítéssel kapcsolatban, ám sokan ez nem kapták meg.

Nem kell félni, tájékoztató levél nélkül is jár a gyermeket nevelő szülőknek az adó-visszatérítés.





Egy hónappal ezelőtt jelent meg a Magyar Közlönyben, hogy a Nemzeti Adó– és Vámhivatal (NAV) hamarosan tájékoztatót fog küldeni az arra jogosultaknak az szja-visszatérítéssel kapcsolatban,

ám a közösségi médiában és olvasóink közül is sokan jeleztek, nem kaptak semmilyen levelet. 

A rendeletből nem derült ki, mi lesz a tartalma, de többen is amiatt aggódtak, hogy ha nem érkezett meg a levél, akkor a pénzről is lecsúszhatnak – akik postán keresztül kérték a kézbesítést, már megnyugodhattak, hiszen a múlt héten 160 ezer családnak közel 50 milliárd forintot vittek ki a postások.

A levelek általános tájékoztatást tartalmaznak, konkrét számadatokat a visszatérítés összegéről nem. Az szja-visszatérítés előlegének kiutalása nem függ a tájékoztató levél kézhezvételétől vagy annak időpontjától

– írta érdeklődésünkre a NAV, amely válaszában nem tesz említést arról, miért nem érkezett meg sokakhoz a levél.

Annak sem kell már hosszasan várakoznia, aki a bankszámlájára várja a pénzt, hiszen február 15-ig mindenki megkapja a támogatást, ami háztartásonként akár 1,6 millió forintnyi pluszforrást is jelenthet. Ha a jogosultak kiutalási adatait nem ismeri a NAV, december 31-ig kellett kitölteni a VISSZADO nyomtatványt, ám az sem esik el az összegtől, aki nem tette meg, csak egy pluszfeladatra számíthat, az idei adóbevallásában szükséges igényelnie.

error: Content is protected !!