2020. Január 7-től TÁMOGATÁST IGÉNYELHET SZINTE BÁRKI KAZÁN CSERÉRE, TETŐCSERÉRE, TETŐJAVÍTÁSRA, TETŐSZERKEZET-FELÚJÍTÁSRA, EMELLETT FELÚJÍTÁSRA, HŐ­­SZIGETELÉSRE, FŰTÉSKORSZERŰSÍTÉSRE, ABLAKOK CSERÉJÉRE, KÉMÉNYFELÚJÍTÁSRA IS! ÍGY IGÉNYELHETŐ PONTOSAN: – OSSZÁTOK MEG, HOGY MINDENKI TUDJON RÓLA!

2020. Január 7-től TÁMOGATÁST IGÉNYELHET SZINTE BÁRKI KAZÁN CSERÉRE, TETŐCSERÉRE, TETŐJAVÍTÁSRA, TETŐSZERKEZET-FELÚJÍTÁSRA, EMELLETT FELÚJÍTÁSRA, HŐ­­SZIGETELÉSRE, FŰTÉSKORSZERŰSÍTÉSRE, ABLAKOK CSERÉJÉRE, KÉMÉNYFELÚJÍTÁSRA IS! ÍGY IGÉNYELHETŐ PONTOSAN: – >

OSSZÁTOK MEG, HOGY MINDENKI TUDJON RÓLA!

Egy tetőcsere komoly költséget jelent, ezért a legtöbben bele sem tud­nak vágni önerőből, akkor sem, ha egy nagy lakótömbről van szó. Őket is segíti a már létező, de kevesek által ismert program, amelynek keretében a tetőt érintő munkálatokra is lehet majd pénzt igényelni, akár lakásonként hét millió, egy családi ház esetében pedig akár tíz millió forintot. A támogatás kamatmentes hitel formájában valósul meg, melyet az MFB pontokon országszerte lehet igényelni.

A támogatást kérheti ma­­gyar­­országi lakóhellyel, adó­­­azonosító jellel rendelkező, cse­­lekvőképes, nagyko­rú természetes személy, aki az in­­gat­­lan (rész)tulajdonosa, és a kor­­szerűsítendő ingatlan a köl­­­­csönfelvevő állandó lakóhelye vagy ideiglenes tartózkodási helye. A kérvényezőnek mindössze 5 százalék önerőre van szüksége.

Az MKB pontok listája a www.mfbpont.hu oldalon olvashatók.

Néhány részlet :

Ajándékpénzből újíthatod fel a házad, lakásod: ez az igazi rezsicsökkentés Teljes gőzzel beindult a fűtési szezon, ez több tízezres plusz kiadást is jelenthet a családoknak. Ám van néhány olyan megoldás, amivel némiképp lefaraghatjuk a fűtésszámlát: a nyílászárók cseréje vagy akár a hőszigetelés csökkenthetné a költségeket.Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján jövő hét elején a hőmérséklet már nulla fok alá is süllyedhet.Valószínű, hogy már az is be fog gyújtani, aki eddig nem fűtött., aki eddig valamiért még nem fűtött, most az is biztosan be fog gyújtani.

A Fundamenta egy felmérés során azt vizsgálta, hogy a magyar lakosságnak mennyi az átlagos fűtésszámlája. A 25-35 évesek körében végzett reprezentatív kutatás eredménye alapján óriási a szakadék a főváros és a vidék között. Az átlagos fűtésszámla 23 ezer forint, érdekes, hogy a fővárosban fizetik a legkevesebbet, 17 ezer forint körül, ezzel szemben a 30 ezer forintot is átlépheti a havi számla falun. Szakértőknek az a véleménye, ha odafigyelünk az energiahatékonyságra, akkor jelentősen le lehet faragni a költségekből.

Így lehet csökkenteni a kiadásainkat! A kutatásban megkérdezett személyek túlnyomó többsége ugyancsak a hőszigetelésben és a nyílászáró cserében látják a rezsicsökkentést: a vidéken élő fiatalok 97 százaléka szerint ez a beruházás a , de egyértelműen erre szavaznak a fővárosiak és a kisebb városban élők is. A nagyobb városok lakói és a fővárosiaknak több mint fele redőnnyel és egyéb árnyékolástechnikával próbálna védekezni a hideg ellen, a fűtéskorszerűsítéssel pedig a fővárosiak 45 százaléka csökkentené a kiadásokat míg a kisebb városok, falvak lakóinak pedig harmada csökkentené az anyagi terheket. Egyre modernebbek a megújuló energiaforrások is, elsősorban a városiak körében. Napelemet is szívesen telepítene a megkérdezettek több mint fele, a kistelepülések lakóinak alig 16 százaléka hasznosítaná a nap sugarait, ennél kevesebben telepítenénk, a vidékiek 5 százaléka, a fővárosiak 25 százaléka lát ebben megoldást.

error: Content is protected !!