Akár 100 ezer forint támogatást is kaphatnak a családok tanévkezdésre,Augusztusban és Szeptemberben is igényelhető >>>

Akár 100 ezer forint támogatást is kaphatnak a családok tanévkezdésre,Augusztusban és Szeptemberben is igényelhető >>>

A kormány folyamatosan növeli a családok anyagi támogatását, így évről évre kevesebb terhet jelent a tanévkezdés – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára  Budapesten, sajtótájékoztatón.

Novák Katalin közölte, a szeptemberi családtámogatásokat évek óta előre elutalják augusztus végén. Az esedékes támogatások a héten érkeztek meg az 1,2 millió érintetthez – mondta, és hozzátette, a több gyereket nevelő családokban ez az összeg akár a 100 ezer forintot is elérheti. Több család utalványt is kap.

Az államtitkár elmondta azt is, hogy az 1–9. osztályban ingyenes a tankönyvellátás, ami több tízezer forintos megtakarítást jelent mintegy egymillió diák családjának. A tankönyvek szervezetten jutnak el a diákokhoz, nem kell értük „szaladgálni” és hosszan sorban állni – jegyezte meg, kiemelve, hogy a jövő évi költségvetésben 11 milliárd forintot fordítanak az ingyenes tankönyvellátásra.

Novák Katalin kitért arra is, hogy a tanév során a családok számíthatnak az ingyenes és kedvezményes étkeztetésre, az erre fordított összeget és a jogosultak körét folyamatosan bővítették az elmúlt években. 2010-hez képest jövőre már két és félszer akkora összeget, több mint 72 milliárd forintot fordítanak erre a célra – fűzte hozzá.

Az államtitkár közölte, a 2017-2018-as tanévben az egymillió bölcsődés, óvodás és általános iskolás közül 600 ezer részesült ingyenes vagy kedvezményes intézményi étkeztetésben, míg 2010-ben ez a szám csak 300 ezer volt. Hozzátette, hogy az iskolatej- és az iskolagyümölcs-programban még több jó minőségű ételt kaphatnak a gyerekek.

>>> Amennyiben hasznosnak találod a cikket, kérjük oszd meg. Köszönjük <<<

error: Content is protected !!