JÖN A mínusz 15 fok és a havazás! ITT AZ ELŐREJELZÉS – mutatjuk mikor ÉR IDE A farkasordító hideg és a HÓ! >>

JÖN A mínusz 15 fok és a havazás! ITT AZ ELŐREJELZÉS – mutatjuk mikor ÉR IDE A farkasordító hideg és a HÓ! >>

December első napjaiban csapadékos, téli idő várható. A havas tájakon akár mínusz 15 fokig is hűlhet a levegő. A hét közepétől szárazabb idő várható, a hideg is mérséklődik – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-nek.

Mínusz 15 fok és havazás: Ilyen lesz december első hete
Hétfőn a nap első felében sokfelé lehet csapadék: az ország északkeleti harmadában és a főváros térségében havazás, délen és az Északnyugat-Dunántúlon eső, havas eső lesz a jellemző, de a két térség között ónos eső is eshet. A déli óráktól északon megszűnik a csapadék, délen pedig az esőt havas eső, havazás váltja fel. A szél többfelé megélénkül, a Dunántúlon néhol meg is erősödik. A leghidegebb órákban mínusz 4 és plusz 3 fok között, napközben mínusz 1 és plusz 4 fok között alakul a hőmérséklet.

1 perce jött a hír : ÓRÁKON belül JÖN A HAVAZÁS Magyarországra! ITT a figyelmeztetés!

Szombaton az erős, olykor viharos északnyugati szél hatására tovább csökken a felhőzet, kisüt a nap, majd délután záporok, északon és keleten már hózáporok fordulnak elő. Erős lehűlés várható: délután már csak 5-6°C valószínű – tájékoztat a köpönyeg.hu.

Vasárnap eleinte derült idő lesz, majd napközben megnövekszik a felhőzet, de csapadék csak estétől alakul ki. A szél délkeletire fordul, néha megélénkül. A fagyos reggelt hideg nappal követi, délután is csak 2-6°C ígérkezik.

Hétfőn erősen felhős, vagy borult lesz az ég, többfelé várható csapadék: északon havazás, délen havas eső, eső, hó vegyesen lehet. Az északnyugati szél erős, néhol viharos lesz. Reggel -1, délután +2 fok körüli értékeket mérhetünk, tehát olvad majd a hó.

Kedden párás, több helyen ködös lesz a reggel, és akár nagy területen egész nap ködös, ködfelhős maradhat az idő. Reggel 0, délután +2 fok körül valószínű a hőmérséklet.-írja a koponyeg.hu

error: Content is protected !!